NB I

Novothny hármat lőtt, Elek bombázott, de a DVTK kikapott

A Diósgyőr az utolsó 20 percben elszúrta az utolsó törökországi edzőmeccsét. Az FK Rabotnicski éppen csak lemaradt az Európa Liga-csoportkörről.

Már a 3. percben komoly diósgyőri helyzetet úszott meg a macedón FK Rabotnicski az antalyai edzőmeccsen. Előbb Bognár lőtt, majd a védés utáni szögletet James fejelte nemsokkal mellé.

Ennek ellenére a 14. percben Petrovnijk az ellenfélnek szerzett vezetést, 0-1. Az egyenlítésre a 28. percig kellett várni, Novothny fejjel csúsztatta a labdát a hálóba, 1-1. A 42. percben ismét Novothny szerzett gólt (bár lehet, hogy a menteni igyekvő Petrovnijk még beleért), 2-1. Aztán Novothny a hosszabbításban is érkezett, Bacsa beadását remekül fejelte be a hálóba. A DVTK 3-1-re nyerte a félidőt.

A 61. percben jónéhány DVTK-helyzet után Altiparmakovszki szépített (3-2), de az újabb magyar gólra sem kellett sokáig várni. Elek 79. percben szerezett csodaszép találata összefoglalókba kívánkozik, 4-2.

Aztán ami ezután következett, az komoly fejtörést okozhat Egervári Sándornak. A macedónok a 82. percben szépített ek Altiparmakovszki révén (4-3), a 84. percben egyenlítettek (4-4), majd a 86. percben a Makovszki által szerzett ötödik góljukkal megnyerték a meccset, 4-5. Kár érte, mert a hajráig a DVTK nagyon jól játszott.

Olvasói sztorik