NB I

Torghelle gólt szerzett, Bundesliga-csapattal ikszelt az MTK

Jó eredménnyel indult a beleki edzőtábor László Csaba csapatának.

Arminia Bielefeld (német)–MTK 1-1 (0-1)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Törökország, Belek.
MTK: Hegedűs – Bese (Szalai A., 62.), Grgic (Talabér, 62.), Poór, Vadnai – Gera D. (Szatmári I., 62.), Thiam, Kanta (Vogyicska, 62.) – Strestík (Varga Sz., 62.), Torghelle (Bouard, 62.), Bouard (Nikacs, a szünetben).
Gólszerzők: Behrendt (64.), ill. Torghelle (37.).

Az NB I-es MTK első törökországi félkészülési mérkőzésén a Bundesliga másodosztályában szereplő Arminia Bielefelddel találkozott. A meccsen a magyar csapat jutott vezetéshez, miután Torghelle Sándor a 37. percben, Kanta gyors szabadrúgása után közelről a hálóba továbbított, 1-0. A szabadrúgást egyébként Gera harcolta ki.

A második félidő német helyzettel kezdődött: a Bielefeld támadója 20 méterről lőtt, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. Egy perccel később, egy szöglet után az egyik német fejelt fölé közelről.

Bár az első félidőben jobb volt az MTK, a másodikban az Arminia került fölénybe. Az 50. percben újabb helyzetük akadt, Hegedűsnek bravúr kellett, hogy megóvja kapuját a góltól.

A 60. percben Gera Dániel gyönyörűen cselezte be magát a 16-oson belülre, ezután centerezett, a Bielefeld kapusa bravúrral, lábbal hárított. Kicsivel később a lecserélt Bouard visszaállt Torghelle helyére.

A sorozatos MTK-cserék után, a 64. percben egyenlített az Arminia: egy kis szöglet után későn eszmélt a magyar védelem, amit Brian Behrendt használt ki, 1-1.

A 69. percben egy gyönyörű támadás végén Bouard lőtt két biciklicsel után 14 méterről, de a kapus kitornászta a labdát a rövidből. Hat perccel később egy német lövés centikkel kerülte el Hegedűs kapuját.

Az utolsó percben még Szalai Attila előtt adódott lehetőség, aki Varga beadása után hatalmas helyzetet hagyott ki, így maradt az 1-1-es eredmény.

Összefoglaló az Arminia Bielefeld – MTK Budapest edzőmeccsről.

Közzétette: MTK Budapest – 2016. január 26.

Olvasói sztorik