NB I

A német negyedosztályból igazol a Fradi

Kamil Bednarski személyében 30 éves német szélső érkezik.

A német negyedosztály (Regionalliga) tavaszi folytatására készülő SC Wiedenbrück röviddel a nyitóforduló előtt elveszíti legjobb játékosát, mert Kamil Bednarski bejelentette, hogy hamarosan aláír a Ferencvároshoz – írja a reviersport.de.

Az információ ezúttal sokkal több holmi sajtópletykánál, hiszen Theo Schneider, az FTC utánpótlás szakmai igazgatója is megerősítette.

„Igen, szeretnénk szerződtetni mert kiváló támadó, a Regionalliga egyik legjobb játékosa. Remélem, hogy összejön, és hamarosan itt lesz velünk” – mondta Theo Schneider.

Bednarski a mostani szezonban 19 meccsen kilenc gólt szerzett a negyedosztály nyugati-csoportjában, jelenlegi klubjában pedig 81 hivatalos mérkőzésen 32 alkalommal volt eredményes, amióta ott játszik. „Kamil nagyon fontos játékos a csapat és a klub számára. A szerződése a szezon végéig szól, és remélem, hogy kitölti” – mondta Ali Beckstedde vezetőedző.

„A Ferencváros már bajnoknak tekinthető Magyarországon, ezért részt vesz a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Harminc éves vagyok, úgyhogy nem lesz még egy esélyem. Melyik Regionalliga-játékos ne akarna trófeákat nyerni? Hamarosan én is magyar bajnoki címet ünnepelhetek. A csapatban öt válogatott is szerepel, akik ott lesznek a franciaországi Európa-bajnokságon. Össze akarom mérni a tudásomat az övékkel, remélem, a Wiedenbrück nem foszt meg ennek a lehetőségétől” – nyilatkozta Bednarski.

Dominik Jansen sportigazgató elmondta, hogy már a Rot-Weiss Essen is kereste a tapasztalt futballistát, de azzal nem foglalkoztak, hiszen közvetlen riválishoz nem engedik el. „A budapesti lehetőségről beszélhetünk, amikor ajánlatot tettek, illetve megtaláljuk Kamil megfelelő helyettesét.”

Pedig Bednarski elmondása szerint az Essen megkeresése komoly volt. Három vagy négy héttel ezelőtt jelentkeztek, és azóta már a megállapodás is megszületett, de hiába, hiszen jelenlegi klubja még tárgyalni sem volt hajlandó a riválissal. „Bár a Rot-Weiss a szívügyem, megértettem és elfogadtam” – kommentálta a játékos, aki korábban az esseni csapatot erősítette.

A Ferencváros és Magyarország viszont úgy tűnik, egy másik történet…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik