NB I

Holman mellőzöttnek érezte magát Lengyelországban

Azonban érettebb lett a DVSC-hez szerződő középpályás.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu elsőként számolt be róla, hogy a DVSC-ben folytathatja pályafutását Holman Dávid. A lengyelországi kölcsönjátékból hazatérő Fradi-játékos szerződtetését pénteken jelentette be a klub: négy évre írt alá.

A 22 éves középpályás szombaton már pályára lépett a Zemplín Michalovce elleni felkészülési mérkőzésen, és góllal mutatkozott be a 2-0-ra megnyert találkozón.

– Az a filozófia, amit a DVSC követ, nagyon szimpatikus nekem, ezért választottam ezt a klubot – válaszolt a klubhonlaponHolman Dávid arra a kérdésre, hogy miért a Lokira esett a választása, hiszen több csapat is szívesen látta volna. – Az elmúlt tíz év legsikeresebb klubja keresett meg, úgyhogy nagyon örültem, amikor megtudtam, számítanának rám Debrecenben. Nem is gondolkodtam egy percig sem, szerettem volna minél hamarabb megegyezni a Lokival. Nagyon örülök, hogy ilyen bizalommal és szeretettel fogadtak a csapatnál, szeretném ezt jó játékkal meghálálni.

Holman az elmúlt egy évet Lengyelországban, az élvonalban szereplő Lech Poznan csapatánál töltötte. Bár nem minden alakult a tervei szerint, mégis hasznosnak ítéli ezt az időszakot.

– Nehéz egy év volt, mellőzöttnek éreztem magam. Mégis azt mondhatom, hogy jobb és érettebb futballista lettem. Sokat tanultam, és mentálisan is erősebb lettem. A nehéz helyzeteket megtanultam kezelni, ami csak a hasznomra vált. A DVSC-nél éreztették, komolyan számolnak velem, ezért úgy gondolom, itt jó esélyem van rá, hogy megkapom a lehetőséget, és bízom benne, élni is tudok vele. Bár az elmúlt egy évben Lengyelországban futballoztam, így a magyar bajnoki rendszer átalakulásának nem voltam részese, de ettől még folyamatosan figyelemmel követtem az itthon történteket. A tizenkét csapatos küzdelemsorozattal sűrűbbé vált a mezőny, és ugyan a Loki most a hetedik helyen áll, de erős a keret, így biztos, hogy előrébb végez majd a csapat. Az első három hely az ideális, és szerintem oda is érünk a dobogóra a bajnokság végére.

A fiatal labdarúgó elmondta továbbá: támadó középpályásként és árnyékékként szeret a legjobban futballozni, de igazából az a legfontosabb számára, hogy a tengelyben legyen és sokat találkozzon a labdával. A Debreceni Labdarúgó Akadémiáról és a Nagyerdei Stadionról pedig így vélekedik:

– A stadion gyönyörű és nagyon kellemes élményt jelentett a Debreceni Labdarúgó Akadémia is. Rendkívül pozitív volt az első benyomásom, profi körülmények fogadtak, örülök, hogy ilyen környezetben készülhetek a csapattal.

Olvasói sztorik