NB I

Benczés újra Diósgyőrben

A Diósgyőri Labdarúgó Akadémia igazgatójaként tér vissza a DVTK-hoz Benczés Miklós. A borsodiak korábbi edzője 2016. február elsején áll munkába.

– Nagyon örülünk annak, hogy Benczés Miklós elfogadta a felkérést – nyilatkozta a klub honlapjának Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Egy diósgyőri érzelmű szakemberről beszélhetünk, aki az élete nagy részét a DVTK-nál töltötte el és olyan szakmai és emberi kvalitásai vannak, amivel a klub fejlődését elő tudja segíteni. A Puskás Akadémiánál eltöltött három éve alatt, rálátása volt arra, hogyan épül fel egy komoly utánpótlás bázis, így az ez irányú tapasztalataira is számítunk. Az akadémia napi működtetése, a működéssel kapcsolatos sportszakmai adminisztráció és a megfelelő stratégia felállítása lesz most az elsődleges feladata. A diósgyőri utánpótláson kívül a hazai és nemzetközi partnerklubokkal való kapcsolattartás, ezen belül többek között az egri és a salgótarjáni utánpótlás felügyelete is hozzá tartozik majd. Sütő Szilárddal fognak szorosan együtt dolgozni a jövőben, mind a ketten azonos elveket valló, felkészült, fiatal szakemberek. Jó kezekben lesz náluk a diósgyőri utánpótlás.

– Örültem Árki Gábor megkeresésének, akivel már korábban is egyeztettünk – mondta el Benczés Miklós. – Nagyon örülök annak, hogy újra itthon dolgozhatok. Voltak megkereséseim a másodosztályból, de én mindenképpen Miskolcon szerettem volna dolgozni, így nagyon hamar meg tudtunk állapodni. Úgy gondolom senkinek nem kell bizonygatnom, hogy ez a klub mennyit jelent nekem. Nem mondom, hogy nem fog hiányozni a kispad, de most egy más munkakört kell betöltenem, szeretnék maximálisan megfelelni az elvárásoknak és teljes erőmmel erre fókuszálni. A szervezés, ellenőrzés, az értékelés és az adminisztráció tartozik majd hozzám, azaz magának az akadémiának a működtetése. Az lesz a legfőbb feladatom, hogy a fiatalok és az edző kollégák az edzés feltételeihez mindent megkapjanak. Sütő Szilárd a szakmai munkáért lesz a felelős én pedig azért, hogy minden gördülékenyen működjön és a fejlődés töretlen legyen.

Olvasói sztorik