NB I

Májusban kezdik átépíteni a paksi stadiont

Májusban indulhat a Fehérvári úti stadion átalakítása, a gimnázium udvarán pedig háromhajós sportcsarnok épül a jövőben, tájékoztatta a PaksiHirnok.hu-t Süli János polgármester. A tervek szerint négy fedett lelátó épül a Fehérvári úton, az első kialakítása, a jelenlegi mobil lelátó helyén az elképzelések szerint 2016-ban elkezdődik.

A stadion-átalakítás a centerpálya átépítésével indul májusban, a bajnokság befejeződése után. A pályát alácsövezik, ezáltal fűthetővé válik és megoldódik a vízelvezetés. A világítást nem szükséges átépíteni, szervesen illeszkedik majd az új stadionhoz. A 2016–17-es bajnoki szezont már a megújult centerpályán kezdi a Paksi FC. Ezt követően elkészül az első új lelátó, majd a jelenlegit építik újjá, ezt követően pedig kialakítják a mostani vendégszektor helyén és azzal átellenben is az új tribünöket.

A jelenlegi főkapu és a székház megmarad, az ökölvívócsarnokot azonban el kell bontani. Az új, ötezer férőhelyes létesítmény kialakítására 800 millió forintos támogatást biztosít az állam, 600 milliót pedig az önkormányzat különít el a célra. Az első ütem a stadion jelenlegi területén valósul meg, a Szérűs utcai telkekből a későbbi elképzelések számára, új pályák kialakításához vásárol majd területeket a város.

A Paksi Vak Bottyán Gimnázium új sportcsarnokának tervezése idén elkezdődik. A létesítményt az intézmény udvarán szeretnék megépíteni. A diákok mellett a szakosztályok sportolói és az amatőr sportolók, csoportok számára is nyitott lesz majd az új, háromhajós csarnok – tájékoztatott Süli János. Paks polgármestere azt is elmondta, hogy információi szerint a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is új sportcsarnokot kap a közeljövőben. Az Atomerőmű Sportegyesülettel elkezdődtek az egyeztetések egy, a küzdősportok számára otthont biztosító új létesítmény építéséről is, folytatta a városvezető. Az új csarnok a Gesztenyés úti sportcsarnok szomszédságában épülhet meg, tette hozzá. Az ürgemezei strandfürdő medencéinek felújítását és a tanuszoda korszerűsítését is tervezi a város, ez utóbbi a gyógyászati központ új szárnya és a területen elképzelt szálloda építésével közösen valósulhat meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik