NB I

Egervári újra válogatottat faragna Komanból és Liptákból

A Rangado.hu a DVTK törökországi edzésén járt, és exkluzív interjút készített a korábbi szövetségi kapitánnyal.

Két otthoni győztes felkészülési mérkőzés után 4-0-s vereséget szenvedett a Diósgyőr az Európa Ligás Qarabag FK elleni találkozón a törökországi Belekben. A barátságos meccs utáni napon sem pihentek a miskolciak, délelőtt kondi, délután pedig egy labdás edzés szerepelt a programban. A Rangado.hu stábja meglátogatta a DVTK esős gyakorlását, amely után Egervári Sándor vezetőedző adott exkluzív interjút.

– Az első félidőben kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk, különösképp az első, és az utolsó harmadában a játékrésznek – kezdte a Qarabag elleni mérkőzés értékelését Egervári Sándor. – A begyakorolt dolgokat elég szép számmal viszontláttam a védekező és támadójátékban is. Mondhatom, hogy egy remek csapat ellen jó teljesítményt nyújtottunk, egy szöglet utáni megpattanó labdából kaptunk gólt. A második félidőben már sokkal jobban kijött a két csapat közti különbség. A cseréik által ők is feljavultak, illetve mi is többet cseréltünk, mint egy tétmérkőzésen szoktunk. Ezután kaptunk néhány elkerülhető gólt.

– Hol tart jelenleg a csapat a felkészülésben, és mik lesznek a következő hetek legfontosabb feladatai?

– A harmadik hetet kezdtük el itt Törökországban, és még mindig a terhelésen van a hangsúly. Az edzőtáborban töltött nyolc értékes nap alatt három felkészülési mérkőzés van a programban, komoly csapatok ellen, és ezek jelentik elsősorban a terhelést a játékosok számára. Persze szeretnénk a technikai és taktikai repertoárból is egyre többet megcsinálni, és kiosztani azokat a feladatokat, amelyekkel majd a bajnokságban el kell számolniuk a játékosoknak.

– Korábban többször is nyilatkozta, hogy szezon közben nem vesz át csapatot, most azonban mégis megtette…

– Az őszi szezon véget ért, a tavaszi pedig majd most kezdődik, tehát tartottam a szavamat – mondta a szakember egy félmosollyal az arcán.

– Milyen játékot szeretne megvalósítani a csapatnál, milyen Diósgyőrt láthatnak a nézők tavasszal?

– Jobb játékot, és lényegesen több pontot szeretnénk. A táblázaton jelentős lemaradása van a csapatnak, hiszen a hetedik helyezett, kiváló játékosokból álló Debrecen is nyolc pontra van tőlünk. Nagyon nehéz lesz feljebb kúszni a tabellán, de pontok számába szeretnénk közelíteni a középmezőnyhöz, és persze néhány csapatot megelőzni. Ez azonban nem csak a mi eredményességünkön múlik, hanem az ellenfelekén is.

– Helyezés tekintetében fogalmazott meg a vezetőség konkrét célokat?

– Sokkal inkább a begyűjtött pontok számát tekintve van elvárás, és különböző célkitűzéseim természetesen vannak nekem is. Nem csak a minél több pontban, és helyezésben gondolkodom, szeretném a válogatott szintű játékosokat válogatott szintre felkészíteni. Célom, hogy minél jobb állapotban legyenek azok a játékosok, akik kivívhatják azt a státuszt, hogy Európa-bajnokságon szerepeljenek. Ez nagyon komoly motiváció jó néhány játékosom számára. Ebben is feltétlenül szeretnék segítségére lenni a csapatnak.

– Kik lehetnek azok a Diósgyőr-futballisták, akik ott lehetnek a nyári Európa-bajnokságon?

– Mindenféleképpen odasorolom azokat a játékosokat, akik az elmúlt években már megfordultak a válogatottnál, gondolok Elek Ákosra, Lipták Zoltánra és Komanra. Rajtuk kívül is van azonban néhány tehetséges fiatalemberünk, akik bontogatják a szárnyaikat, és akik remélhetőleg felhívják magukra a figyelmet a szövetségi kapitánynál.

– Ön egy rutinos, sokat megélt edző, de a diósgyőri fokozott elvárások miatt mennyire nehéz a helyzete?

– Csak ilyen helyzetben voltam az elmúlt évtizedekben. Még soha nem mentem olyan helyre, ahol ne lettek volna komoly elvárások. A mai felpörgetett világban mindenki teljesítménykényszer alatt van, úgyhogy ebben a tekintetben nincs nagy különbség. Természetesen ezek azok a kihívások, amelyeknek meg kell felelnünk. A többi között az is célunk, hogy minél több embert visszacsalogassunk a pályára. A diósgyőri közönség egy hozzáértő közönség, amely nagyszerű támasz lehet a csapatnak. Szeretnénk, hogy ha a nézőszám drasztikusan nőne.

– Tervez erősítéseket a téli átigazolási időszakban?

– Mára az az örömhír ért minket, hogy Elek Ákos papírjai rendben vannak, tehát a szombati felkészülési mérkőzésen már pályára léphet. Az átigazolási időszak végéig azért még reménykedünk, hogy egy-két játékossal frissíteni tudjuk a csapatot. Majd meglátjuk, hogy a meglévő kereteinken belül kit tudunk még megszerezni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik