NB I

23 éves németet igazolt a Fradi – HIVATALOS

NB I-es labdarúgó-csapatunk kerete új taggal bővült: a német utánpótlás-válogatott Florian Trinks aláírt a Fradihoz – írja a www.fradi.hu.

A 23 éves, 185 centi magas támadó középpályás a másodosztályú Greuther Fürth-től érkezett, és már csatlakozott a Belekben edzőtáborozó kerethez.

A Fradi honlapja így foglalja össze a pályafutását:

Florian Trinks a Fradisták számára jól csengő Gera városában született. 12 éves koráig a türingiai kisvárosban játszott, majd két jénai év után a Werder Bremen utánpótlásához került.

2009 májusában a német U17-es válogatottal részt vett az Európa-bajnokságon. A hazai pályán fináléba jutó Nationalelfben két meccsen is kezdőként lépett pályára. Trinks a hollandok elleni döntőben csak csereként kapott lehetőséget, ám ezzel maximálisan élt: a hosszabbításban szabadrúgásból Eb-aranyat érő bombagólt lőtt.
2010-ben bemutatkozott a Werder második csapatában, majd egy évvel később, még a 19. születésnapja előtt a Bayern München ellen bemutatkozott a Bundesligában is.

2013-ban a másodosztályú Greuther Fürthbe igazolt, amelyet stabil alapemberként vezetett el az osztályozót érő harmadik helyig – a feljutás azonban nem sikerült, a Hamburg idegenben szerzett góljával bennmaradt az élvonalban.

Trinks gólokkal és gólpasszokkal járult hozzá a Fürth nagyszerű szezonjához, az Union Berlin elleni 4-2-es győzelem során három gólpasszt osztott ki társainak. A Sandhausen ellen sportszerűségét is megmutatta: a játékvezető gólt adott volna, miután Trinks kezéről bepattant a labda, a középpályás azonban jelezte, hogy nem szabályos találat született. Trinks később fejjel valóban gólt szerzett a meccsen, a találkozót követően pedig fair play-érmét kapott a Német Olimpiai Bizottságtól.
A 2014/15-ös idényben Trinks több sérüléssel bajlódott, de így is a találkozók több mint felén pályára lépett a Fürthben. 2015 őszén viszont kevés lehetőséget kapott.

Trinks személyében egy tehetséges, kiváló rúgótechnikával rendelkező játékossal bővült a keretünk.

Olvasói sztorik