NB I

Hatot lőtt az Ajkának a Haladás

Felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – FC Ajka 6-1 (2-0)
Illés Akadémia műfüves pálya, Szombathely
Haladás: Gyurján (Rózsa, 62.) – Angyal, S. Wils (Jánvári, a szünetben), Jagodics M., Bosnjak – Iszlai (Petró, a szünetben), Th. Wils (Nagy P., a szünetben) – Gyürki (Kaufmann, a szünetben), Németh (Batarelo, a szünetben), Halmosi (Ugrai, a szünetben) – Gaál (Popin, a szünetben). Edző: Mészöly Géza
Ajka: Gőcze (Jánosa, a szünetben) – Pál, Jagodics B., Dobsa, Gunther – Stieber, Szilvási, Kollega (Bölcsföldi, 72.), Olasz (Bene, 72.) – Zámbó (Zsirai, 60.), Major (Sowunmi, 60.). Edző: Székely Tibor
Gólszerzők: Iszlai (tizenegyesből 14.), Németh M. (29.), Kaufmann (48.), Ugrai (58., 68.), Petró (80.), illetve Olasz (60.)

Az Ajka elleni edzőmeccs elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Haladás, és a 14. percben már vezetett is. Halmosi végezhetett el szabadrúgást 23 méterről, lövés helyett azonban passzal Gaált játszotta meg, aki a 16-os jobb széléről belépett a büntetőterületen belülre, lapos középre adásába pedig Dobsa kézzel ért bele. A 11-es pontra leállított labda mögé Iszlai állt, és ballal laposan a bal sarokba gurított (1-0). A 29. percben Bosnjak robogott el a baloldalon, egészen levitte a labdát az alapvonalig, visszagurítását Thomas Wils 12 méterről lőtte kapura, Gőcze lábbal, bravúrral védett, de a kipattanó Németh Márió elé került, aki a léc alá vágta a labdát (2-0) – tudósított a Haladasfc.hu portál.

A 48. percben Kaufamann kapott labdát a 16-oson belül, az ötös jobb sarkánál megcsinált egy nagy cselt Dobsával szemben, ezután testtel Jagodicsot is becsapta, és ballal a léc alá bombázott (3-0). Az 58. percben Nagy Patrik bal oldali szabadrúgását Ugrai csúsztatta Jánosa fölött a kapuba (4-0), majd két perccel később Olasz kapott remek kiugratást a leshatáron, 12 méterről ballal lőtt kapura, Gyurján csak belekapni tudott, de hárítani nem tudta az erős lövést (4-1). A 68. percben Nagy Patrik szabadrúgását Ugrai a védőjét megelőzve, jobbal, egy finom bokamozdulattal csúsztatta a hálóba (5-1). A 80. percben Batarelo a 16-oson belül jobbról erős keresztpasszt eresztett meg, és a bal kapufánál érkező Petró egy lépésről pörgetett a kapuba (6-1).

Mészöly Géza, a Haladás edzője: Nagyon örülök a jó eredménynek, fontos az is, hogy edzőmeccsen is ilyen jó eredményt érjünk el, hiszen ez a múlt nyáron kevésbé sikerült. Az első félidőben tetszett az egészpályás letámadásos játékunk, míg fordulás után a rendkívül gólratörő mentalitásunk.

Székely Tibor, az Ajka edzője: Az első játékrészben partiban voltunk. Nagyságrendileg hasonló helyzeteink voltak, mint a Halinak, de ezt a vasiak jobban használták ki. Fordulás után kijött a két csapat közti jelenlegi fizikai különbség.

Popin magyar lett

A mérkőzés napján megszerezte a magyar állampolgárságot Szasa Popin, így egy légiós hely felszabadult a Szombathelyi Swietelsky-Haladás keretében.

Olvasói sztorik