NB I

Angyalföldön bírják az új edzőt

Michael Oenninggel elvesztette első edzőmeccsét a Vasas, de a játékosok optimisták.

Harmadik hete dolgozik a Vasassal a télen érkezett új vezetőedző, Michael Oenning. A Simon Antalt váltó szakember abszolút újonc Magyarországon, de az angyalföldi játékosok szerint elég hamar elfogadtatta magát. Lázok János, a csapat egyik legrutinosabb tagja úgy fogalmazott a Rangadó.hu kérdésére, hogy megújulhat a csapat Oenninggel – tegyük hozzá, a kiesés elkerülése érdekében erre szükség is lesz.
– Nagyon pozitív benyomásaim vannak eddig az új edzőnkről. Olyan feladatokat végzünk az edzések során, amikkel ritkán találkoztam pályafutásom során. Rengeteg labdatartást, labdával mozgást. Felkészült, komoly trénernek tűnik Michael Oenning. Ennek megfelelően jó a hangulat, élvezzük az edzéseket. Persze vannak erőnléti foglalkozások is, amiket nem annyira, de mindenki megteszi, amit kell – mondta Lázok János.
– Az első napokban maga mellé állította az öltözőt, angolul beszél velünk. Nagyjából mindenki érti, amit mond, ha valami gond van, Ferenczi Pista fordít. Közvetlen, barátságos embert ismertünk meg benne, amellett, hogy nagyon komolyan veszi a munkát. Látszik, hogy komoly munkák vannak mögötte.

A Vasasnak menekülnie kell tavasszal, hiszen az utolsó 2015-ös fordulóban került csak el a kieső helyekről. Lázok szerint szó sincs róla, hogy védekező futballt játszottak volna, és tavasszal sem ez lesz a cél.
– Az őszi szezonunkat kettéválasztanám: Szanyó Karcsinál nem volt gond a játékkal és szerintem az akarással sem. Sokszor úgy kaptunk ki egy góllal, hogy jobbak voltunk az ellenfélnél. Ha lenne mondjuk négy döntetlenünk ezekből a meccsekből, szinte a középmezőnyhöz tartoznánk. Simon Antallal eleinte nem működött az új játék, aztán visszatértünk a korábbihoz és el tudtunk mozdulni a kiesőhelyről. Az új trénerrel pedig, ha meg tudjuk valósítani, amit kért, biztos vagyok benne, hogy nem lesznek kiesési gondjaink, persze, ehhez nagyon komoly meló kell. Tisztában vagyunk vele, hogy mindenki minket és a Békéscsabát várja kieső helyre.
A Vasas elspő idei edzőmérkőzését szerdán délután játszotta az NB II-es Vác ellen. A piros-kékeknek hiába volt több helyzetük is, 2-1-re kikaptak, azaz Michael Oenning is megtapasztalhatta, a támadójátékon van még mit csiszolni. Debreceni András, a Vasas hátvédje nem aggódik, de ő is tudja, „melós” hetek várnak még rájuk.

– Ez a harmadik hét a felkészülésben, elég keményen dolgozunk. Az erőnléti munkán nagyjából túl vagyunk, a labdás gyakorlatokon van a hangsúly. Nagyon tapasztalt szakember a német edző, úgy gondolom, a csapat vevő arra, amit kér. Persze, az más kérdés, hogyan tudjuk megvalósítani, erre vannak az edzőmeccsek. Úgy érzem, bizakodóak lehetünk az eddigiek alapján, de ilyenkor még korai lenne nagy dolgokat kijelenteni.
– Lehet, hogy kicsit támadóbb felfogásban fogunk játszani, mint Simon Antalnál, az biztos, hogy jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk. A ősszel kevés gólt lőttünk, márpedig tavasszal égetően szükség lesz a győzelmekre. Oenning gólra törő játékot szeretne látni, ezt el is mondta nekünk, természetesen a védekezést is szem előtt tartva: azt mondta, inkább nyerjünk 5-4-re, mint 1-0-ra, ha lehet. Nekem persze teljesen mindegy, csak legyen meg a három pont, lehetőleg minél többször…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik