NB I

A magyar focisták nem fogadnák el, hogy ha egy csapattársuk homoszexuális lenne

A mifocink.com 100 focistát kérdezett meg erről, szinte mind ezt válaszolták. Egyikük állandóan attól félne, hogy zuhanyzás közben "méregetik".

Németországban és Angliában is volt már olyan játékos, aki bevallotta másságát. Itthon még nem fordult elő ilyen. A mifocink.com felméréséből nagyjából ki is derül, hogy miért.

100 magyar labdarúgót kérdeztek. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

A válaszadók nevét nem hozták nem nyilvánosságra.

A feltett kérdésre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút

2. Nagyon

3. Félig-meddig

4. Nem nagyon

5. Egyáltalán nem

A játékosokhoz az volt a kérdés, mennyire fogadják el a homoszexualítást?

A válaszadók nagy többsége ugyanazt a lehetőséget jelölte meg. Száz játékosból ugyanis 83-an az „egyáltalán nem”, míg 11-en a „nem nagyon” választ adták a kérdésre. Csupán ketten választották a „nagyon” lehetőséget, míg négyen a „félig-meddig” választ jelölték meg.
Itthon ezt még mindig kényes kérdésként kezelik, így nem csoda, hogy bővebben csupán egy játékos akarta kifejteni véleményét. Egy NB III-as játékos szerint ő nem nagyon tudná kezelni a helyzetet, ha meleg játékostársa lenne.

– Tudtommal nem voltam még ilyen helyzetben, és bár a civil életben nem ítélem el a másságot, egy futballcsapatban nehezen tudnám kezelni, hiszen tudat alatt is azon gondolkoznék, vajon társam méreget, nézeget-e mondjuk zuhanyzás közben – mondta a futballista a blognak.

A mifocink.com egyébként minden nap más-más társadalmi kérdésben végez felmérést. Az egyik legkényesebben minden bizonnyal túl vannak.

Olvasói sztorik