NB I

„Paksi gyerek vagyok, talán ezért szeretnek”

A fiatal Hahn János fel akart nőni a felnőttekhez, a jelek szerint sikerült neki: húsz évesen a csapat legjobbjának választották a Paksi FC szurkolói.

Kapcsolódó cikkek

A Paksi FC honlapján indított szavazás némileg meglepő eredményt hozott, hiszen a zöld-fehér klub szurkolói az együttes saját nevelésű, 20 éves játékosát, Hahn Jánost választották az ősz legjobbjának. Egyértelmű, hogy a helyét a csapatban idén véglegesítő szélső nagy nyeresége az együttesnek, de ő sem számított erre az elismerésre.

– Természetesen nagyon meglepődtem, hiszen az egész csapat nagyon jól játszott ősszel. Tudom, hogy ez nem szakmai elismerés, hanem szimpátiaszavazás, paksi gyerek vagyok, talán ezért szeretnek a szurkolók. Természetesen nagyon jólesett. Ez a negyedik szezonom, közben volt egy évadom a Puskás Akadémiánál, tavaly csereként játszottam többször, idén pedig majdnem minden meccsen pályára léptem – nyilatkozta Hahn János a Rangadó.hu-nak.

A légiósok és jórészt magyar „sztárok” nélküli csapatba remekül illeszkednek be a rutinos futballisták éppúgy, mint a fiatalok, Hahn szerint ez a vezetőedző érdeme, egyszersmind a sikerek nyitja.

– Csertői Aurél remek szakember és nagyon jó stábot épített fel, amelynek tagjai ismerik egymás gondolatait, azonos hullámhosszon vannak, ennek is köszönhető a tavalyi ötödik és az őszi negyedik helyünk. Senkit nem tudnék külön kiemelni, csapatmunka eredményezte a sikert – fogalmaz a játékos, saját magával kapcsolatban pedig így válaszol az ősz élményeit firtató kérdésünkre: – A legkellemesebb emlékem, hogy végre sikerült gólokat szereznem. Sokat kellett erősítenem, mert nem vagyok egy „vastag” gyerek, próbáltam felnőni a felnőtt focihoz. Talán ebben kicsit már jobb vagyok, van még hová fejlődni, de fizikálisan továbbra is igyekszem erősödni.

A paksiak és Hahn célja, hogy tavasszal is maradjon a jó irány, a csapatépítést és az eredményeket tekintve is: – A klub rendszeresen a helyi fiatalokkal próbál erősíteni, nem csak én vagyok erre jó példa, mások is odakerülhettek az első csapatba. Ha folytatjuk, amit ősszel elkezdtünk, illetve kicsit még javulunk, akár az Európa Liga-helyet is elcsíphetjük. Jelenleg a dobogós Videotonnal azonos pontszámunk van. Sokáig másodikok voltunk, sajnos az utolsó fordulókban hibáztunk – ezeket a hibákat kell kiküszöbölni és akkor elérhetjük a célunkat, a nemzetközi szereplést. Mindent megteszek azért, hogy év végén is a legjobbak között legyek, eddig is azon voltam, hogy a csapatot szolgáljam az egyéni erősségeimmel. Jó lenne minél többször szerepelni a kezdőcsapatban és újabb sikereket elérni. Nagyon jól érzem magam Pakson és remélem, a tavasz is olyan jól, vagy még jobban sikerül, mint az őszi szezon.

A fiatalság szerénységgel is párosul, Hahn a kérdésünkre – hogy ő kire szavazott volna az ősz legjobbja-voksoláson – majdnem a fél csapatot felsorolta, de végül azért sikerült döntenie: – Szerencsére sok remek teljesítmény volt a csapatban, ha egyet kellene, talán Balázs Zsoltot mondanám.

Olvasói sztorik