NB I

Nagy Gábor: előbb az Újpest kezdője, aztán jöhet válogatott

A csípőműtéten átesett középpályás már futóedzéseket végezhet, de a labdás gyakorlatokat csak néhány hét múlva kezdheti el.

Kapcsolódó cikkek

December közepén műtötték meg az Újpest középpályását, Nagy Gábort, akinek a baloldali csípőízületét kellett operálni. A szombathelyi születésű játékos alapemberré vált a lila-fehér csapatba, de már régóra bajlódott ezzel a sérüléssel, ezért az őszi szezon utolsó öt mérkőzésén már nem is tudott pályára lépni. A 30 éves futballista a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, rendben halad a rehabilitációja és hamarosan a labdás edzéseket is el tudja kezdeni.

– A bal oldali csípőízületemben volt egy kis kopás, amit feltöltöttek egy injekcióval. Egy porcdarab volt ott leszakadva, és azt kellett kivágni, és tisztítani – kezdte Nagy Gábor. – Az utolsó félév már szenvedés volt számomra, mert a tavaszi szezon végén kezdett fájni a lábam, és ez a gond már a nyáron kiderült. Akkor azt beszéltük az orvosokkal, hogy megpróbáljuk kihúzni a téli szünetig. Ez majdnem sikerült is, de az utolsó öt meccsen már nem tudtam játszani, egy szenvedés volt az egész félszezon. Szerencsére eddig jól reagált a lábam mindenre, csütörtökön vizsgált meg az orvos, aki műtött, és mindent rendben talált, úgyhogy is el tudok kezdeni a futóedzéseket. Most két hétig még csak egyenes vonalon futhatok, és utána kezdhetem el az irányváltoztatásos futásokat. A labdás edzésekbe majd csak ezek után tudok beszállni.

Nehézkesen indult az Újpest szezonja, de a remek hajrának köszönhetően a második helyről várhatják a tavaszi folytatást a lilák. Nagy Gábor már nem szeretne engedni ebből a pozícióból.

– Az ősz vége nagyon jól sikerült. Voltak, akik az átigazolási szezon végén csatlakoztak hozzánk, amikor már ment a bajnokság, ezért kellett egy kis idő, hogy mindenki azonos edzettségi állapotba kerüljön. Kellett idő, hogy összeszokjon teljesen a társaság, és úgy gondolom, hogy a vége kimondottan jól sikerült. A második helyen fordulunk, és az a célunk, hogy legalább ezt a pozíciót megtartsuk. Úgy vélem, hogy a Ferencvárost már nem lehet megfogni, vagy legalábbis nagyon nehéz lenne, szinte csak matematikai esélyt látok rá. Minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy megnyerjük, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég.

A nagy munkabírású középpályás Pintér Attila érájában már bemutatkozott a magyar válogatottban, és nem titok az sem, hogy Bernd Storcknál senkinek sincs biztos helye a nemzeti együttesben. Az Újpest játékosa tisztában van ezzel, de először csapata kezdőjébe szeretné visszaverekedni magát.

– Lépésről lépésre szeretnék haladni. Most az első és legfontosabb számomra, hogy százszázalékos legyen a lábam. Utána először is vissza kell verekednem magam az Újpest kezdőcsapatába. Amikor egészséges voltam, akkor a vezetőedzőnk mindig számított rám, de most nyilván hátrányból indulok, hiszen a többiek már végzik a munkát, én pedig csak a bajnokság előtt egy-két héttel tudok majd beszállni a közös, labdás edzésekbe. Az elsődleges célom, hogy visszaverekedjem magam a kezdőbe, és ott hétről-hétre folyamatosan jó teljesítménnyel tudjam segíteni az Újpestet. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – mondta Nagy Gábor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik