NB I

Felkészülés: a második félidei sor hozta meg a Fradi győzelmét

A Ferencváros 2-0-ra nyert a szlovák élvonalbeli Nagymihály ellen.
Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Nagymihály 2-0 (0-0)
FTC: Dibusz – Ramírez, Pintér Á., Leandro, Dilaver – Nagy Á., Gera – Varga R., Hajnal, Lamah – Sesták.
FTC II. félidő: Jova – Kárász, Pintér, Gyurácz, Silye – Cukic, Gera D. – Nagy D., Busai, Nyéki – Dragóner F.
Nagymihály: Kira – Simcák, Podholin, Bednár, Bayon – Sedlák – Koscelnik, Vernon De Marco, Tóth – Kunca, Hamulak. Csereként pályára lépett: Macej, Gallo, Caballero, Straka, Vajs, Gric, Mensah, Serecin, Bellás.
Gólszerzők: Nagy D. (54.), Kárász (66.)

A Bonyhád 17-0-s legyőzését követően a Ferencváros a szlovák élvonalban szereplő Nagymihályt fogadta felkészülési mérkőzésen. A 4. percben Gera lőtt az ötös jobb sarkáról, Kirának védenie kellett, de a játékvezető időközben lest intett. Két perccel később egy szép támadás végén Ramírez beadását Varga fejelte a léc alá, de Kira hárított. A 10. percben Hajnal indította Lamah-t a bal oldalon, aki előbb bolondot csinált a védőjéből, majd Hajnalhoz lőtt laposan, középpályásunk kapásból nem sokkal a jobb felső sarok fölé lőtt – tudósított a fradi.hu

A 21. percben egy bal oldali szöglet Leandro testén akadt meg, védőnk azonnal reagált, lőtt, de hirtelen, gyors kísérlete egy védőt is érintve végül elkerülte a kaput. Egy perccel később a korábbi kaposvári Sedlák vette célba 21 méterről a jobb alsót, de Dibusz hárítani tudott. A válasz hamar érkezett: Varga ugratta ki ziccerben Lamah-t, aki ezúttal egyel többet cselezett a kelleténél, így csak vissza tudta passzolni a labdát Hajnalnak, aki egy szép csel után tüzelt, a védők azonban blokkoltak.

A 28. percben Gera előbb 18 méterről lőtt a bal alsó felé, Kira bravúrral szögletre mentett, majd rutinos középpályás a pontrúgást a léc alá fejelte, amit Kira az előzőnél is nagyobb bravúrral a felső kapufára tolt. A 41. percben Gera kiugratásával Varga lépett ki ziccerben, de Kira remekül jött ki a kapujából, így támadónk pöccintését is hárítani tudta vetődve, a testével. Nem sokkal később Ramírez, 22 méterről, középről megeresztett átlövése alig kerülte el a bal alsót.

Az 54. percben Nagy Dominik szerzett szépen meg egy labdát a nagymihályi térfél közepén, rávezette a kapusra, majd a lábai között a hálóba lőtt spiccel.(1-0)

A 66. percben egy jobb oldali szögletet végeztünk el, a hosszún Kárász helyezkedett a legjobban, aki egy íves fejessel a bal alsóba juttatta a labdát (2-0).

A 74. percben egy szép támadás végén Nagy Dominik passzot vissza a tizenhatoson belül Busaihoz, aki 14 méterről laposan lőtt középre, de a kapus bravúrral védett. A 80. percben a fiatal Nyéki lőtt a tizenhatos sarkáról, de célt tévesztett, így végül 2-0-ra nyert a Ferencváros idei második edzőmérkőzésén.

Olvasói sztorik