NB I

Kiütéses Honvéd-győzelem, góllal debütált az új támadó

A fővárosiak 5-2-re verték az NB III-as Tatabányát.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – FC Tatabánya 5-2 (2-1)
Bozsik-stadion műfüves pálya
Honvéd: Kemenes – Botka, Baráth, Bobál, Sváb, Nagy G., Kamber, Hidi, Vasziljevic, Youla, Holender. 2. félidő: Nagy S. – Ikenne-King, Lovrics, Ignjatovics, Fehér, Constantinescu, Hidi, Kovács D., Vernes, Gazdag, Holender (Eppel, 65.). Edző: Marco Rossi
Kispesti gólszerzők: Baráth (29.), Youla (32.), Kovács (47.), Eppel (71.), Vernes (tizenegyesből 74.)

A harmadosztályú Tatabánya ellen játszotta első téli felkészülési mérkőzését a Bp. Honvéd. A Bozsik-stadion műfüves pályáján megrendezett találkozón érvényesült az osztálykülönbség: a fővárosiak 5-1-re nyertek a tíz légióssal a kezdőcsapatban felálló ellenfél ellen.

A hazai gólok sorát Baráth Botond találata nyitotta, majd Youla is betalált. Az első félidő hajrájában büntetőt harcolt ki a vendégcsapat, melyet a kispestiek korábbi játékosa, Portilla váltott gólra (2-1).

A második félidőben majdnem teljes sort cserélt Marco Rossi vezetőedző. A 47. percben a frissen beállt Kovács Dániel növelte az előnyt, majd az új igazolás, Eppel Márton is bevette a tatabányai kaput. Nem sokkal később Vernes értékesített egy büntetőt. A mérkőzés hajrájában még szépített a Tatabánya (5-2) – derült ki a kispesti Facebook-oldal beszámolójából.

Olvasói sztorik