NB I

Meg sem fordul az új Vasas-edző fejében a kiesés

A német Michael Oenning jelezte, a kemény munkában hisz.

Hét edzőmeccs

A Vasas felkészülési programja,
január 16., 11:
Vasas–Dunaújváros
január 20., 14.30: Vasas–Vác
január 23., 14.30: Vasas–Szolnok (Lipóton)
január 26., 14.30: Vasas–Spartak Myjava (Lipóton)
január 30., 11: Vasas–Siófok
január 30., 13: Vasas–Balassagyarmat
február 6., 11: Vasas–Dorog

Megérkezett Magyarországra Michael Oenning, az NB I-es Vasas új vezetőedzője. A tréner a repülőgépének landolás után nyilatkozott a klubhonlapnak.

– Profi csapatnak gondolom a Vasast, nagyon örültem a megkeresésnek. Nem sokat gondolkodtam és megtisztelőnek tartom a felkérést. Nagyon jó ismerősöm Thomas Doll, a Ferencváros trénere, így miatta is volt fogalmam a magyar viszonyokról. Másrészt a magyar labdarúgás az utóbbi hónapokban fókuszban volt Németországban, elsősorban Bernd Storck szövetségi kapitánysága és sikerei miatt. Ezek okán is érdekesnek találtam a kihívást, hogy egy első osztályú magyar csapatot irányíthassak. Miután megkeresett a Vasas, az interneten azonnal utána néztem a csapatnak, sok hírt és videót is megtekintettem a klubról, így valamelyest képbe kerültem – fogalmazott.

Hogy milyen edző Michael Oenning? Ő maga válaszolt erre!

– Azt szeretem, ha egy játékos bátor és amit tud, ami benne van, azt meg meri csinálni éles játékhelyzetben is. Arra törekedtem mindig és most is arra fogok, hogy fizikailag és technikailag topon legyenek a mindenkori játékosaim. Ám a kettő szoros összefüggésben van egymással, mert technikailag csak az a focista képes megcsinálni a cselt, a beindulást, a hosszú passzt, a lövést, aki fizikailag is rendben van. A kemény munkában hiszek – jelezte.

Szóba kerültek az esetleges érkezők és a kiesés is.

– Első lépésben meg akarom nézni, hogy milyen képességűek a saját játékosaink. A következő héten már néhány edzés ismeretében okosabb leszek e tekintetben. Akkor már kiderülhet, hogy kik azok, akikre mindenképpen számítok és milyen posztokon lesz szükség erősítésre. Csak azután merülhet fel, hogy ezeket a labdarúgókat honnan tudjuk leigazolni. Az meg sem fordult a fejemben, hogy kiesnénk. Hiszek abban, hogy a Vasas benn fog maradni az NB I-ben, és nyártól tagja lesz a következő első osztályú bajnokságnak – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik