NB I

Elek Ákos Diósgyőrben? Az első edzésről hiányzott a játékos

Egervári Sándor csapatában folytathatja a Kínából hazatérő válogatott.

A DVTK honlapjais beszámol a rajtról, ám Elek Ákost nem említik a cikkükben. Huszonöt játékos volt ott a gyakorláson, hárman igazoltan hiányoztak, Elek neve viszont nem bukkant fel. A hírek szerint egyelőre a kínai szerződésbontására kell várni.

Kedd reggel előbb sajtótájékoztatón mutatkozott be Egervári Sándor és Pisont István, majd közel egy órán keresztül az öltözőben beszélgettek a csapattagokkal. Ezt követően kezdetét vette a műfüves edzőpályán a közös munka. A DVTK keretének összes tagja megjelent az első napon, közülük a műtét után lábadozó Bősz Levente és Halmai Ramon, valamint az Újpesten megsérült Tamás Márk nem öltözött át – írják.

Néhány perccel 11 óra előtt nyílt az ajtó, és a játékosok – köztük az egyaránt új frizurával érkező Nikházi Márk és Georges Griffiths – a hómentesített műfüves edzőpálya felé vették az irányt. Új arcot nem láttak a szurkolók és a média képviselői. A bemelegítést a DVTK utánpótlásában dolgozó Egri Attila vezényelte, majd átvette az irányítást Egervári Sándor, és ezzel visszavonhatatlanul elkezdődött a 2016-os futballév.


Korábban

Kedden kezdi a felkészülést a tavaszi szezonra a Diósgyőri VTK NB I-es csapata. A piros-fehéreknek az első edzést 10 órától tartja az új vezetőedző, Egervári Sándor, akinek az ezt megelőzően sajtótájékoztatón lesz a diósgyőri belépője.

Az első tréningen új játékosok felbukkanására kevés az esély, egy régi-új labdarúgó viszont valószínűleg edzésbe áll, ugyanis az Észak-Magyarország értesülése szerint Elek Ákos Kínából való visszaigazolásának ügyében a DVTK és az ázsiai Csangcsun Jataj között létrejött a szóbeli megállapodás, és már csak a papírmunka van hátra, ami megszüntetné a válogatott középpályás 2016. december 31-ig érvényes kínai szerződését, és lehetővé tenné a Diósgyőrbe való igazolását.

A DVTK a felkészülési időszak alatt a tervek szerint hét meccset játszik majd, az elsőt már a jövő héten szerdán, a szlovák másodosztályban szereplő FC Lokomotiva Kosice ellen, Diósgyőrben, további 3–4 találkozót pedig a törökországi edzőtáborozás során, Belekben január 17. és 28. között.

Olvasói sztorik