NB I

Vanczák: „Magyarországon nincs olyan csapat, amelyik ki tudná fizetni az átigazolási díjamat”

A nyáron viszont hazatérhet a hátvéd.

Kapcsolódó cikkek

A mifocink.com egyelőre pontot tett a Vanczák Vilmos pályafutása körüli találgatásokra, amikor magát a játékost kérdezte a jövőjével kapcsolatban. Korábban szó volt arról, hogy a Diósgyőr mellett az Újpest is szerződtetné a válogatott védőt, ám Vanczák a 2015-2016-os idény végéig nem valószínű, hogy hazatérne.

– Igazából egyáltalán nem rajtam múlik, hogy hazatérek-e vagy sem, hiszen még fél évig szerződés köt a Sionhoz, ez pedig több problémát is felvet. Magyarországon nincs olyan csapat, amelyik ki tudná fizetni azt az átigazolási díjat, amit a Sion kér értem, ráadásul a svájci vezetők jelezték, szeretnének megtartani. Most azt gondolom, nyárig biztosan nem térek haza – nyilatkozta a 79-szeres válogatott.

A Sionnál betöltött szerepéről szűkszavúan annyit mondott, hogy feltehetően a jövőben sem kezdőjátékosként számítanak majd rá.

– Való igaz, hogy a Diósgyőr és az Újpest is keresett, sőt, más magyar csapat is felvette velem a kapcsolatot. Nagyon nehéz kérdés ez, hiszen Diósgyőrben nevelkedtem, Újpesten lettem NB I-es játékos. Annyira nem egyszerű ez, hogy most nem is tudok válaszolni. Ha döntéshelyzetbe kerülök, leülünk a családdal, és számba vesszük a pozitív és negatív dolgokat – ezt már a hazatéréssel kapcsolatos csapatválasztásáról mondta a védő.

Vanczák ugyanakkor úgy érzi, a Svájci Kupa és az Európa Liga (amelyekben egyelőre talpon a Sion) elég lehet arra, hogy kiharcolja a válogatott kerettagságot a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra, amely pályafutása csúcspontja lenne.

Olvasói sztorik