NB I

Egervári az elsők között Bekő véleményét kéri ki

A DVTK határozatlan időre kinevezett szakvezetője jövő kedden vezényli az első edzést.

Kapcsolódó cikkek

Pont került az edzőkérdés végére, ugyanis kedden hivatalossá vált az, amely már napokkal ezelőtt köztudott volt, hogy a korábbi szövetségi kapitány, Egervári Sándor veszi át Bekő Balázs helyét a Diósgyőri VTK kispadján. A 65 esztendős szakember a jövő héten kedden találkozik először az együttes tagjaival, ugyanis ekkorra, pontosabban 10 órára írta ki az új szakvezető az évadnyitó foglalkozást a Diósgyőri stadionba.

Ezen vizitet azonban megelőzi hétfőn a stábtagokkal, az alkalmazottakkal egy diskurzus, amelynek célja az információgyűjtés lesz. Ha már a stáb szóba került: a szakmai munka irányítóját Pisont István segíti majd pályaedzői minőségben, viszont a délelőtti kiscsoportos tréningeken be fog segíteni Vitelki Zoltán is (délutánonként ő a saját csapatával dolgozik majd). A kapusedzői szerepkörben Veréb György (akinek holnap, december 31-én lejár a DVTK-val kötött szerződése, de minden bizonnyal hosszabbítanak vele), illetve Lippai József munkálkodik a továbbiakban is. A közvetlen munkatársak között helyt kaphat egy erőnléti edzői is, vannak erre vonatkozó elképzelések, erről bővebb az elkövetkezendő napokban derülhet ki.

A Diósgyőr frissen kinevezett vezetőedzőjét a Boon.hu is elérte telefonon kedden, aki az alábbiakat is elárulta:

– Szombaton találkozom Bekő Balázzsal – nyilatkozta Egervári Sándor, aztán így folytatta: – Nagyon kedvelem őt, tisztelem, egy tehetséges fiatalembernek tartom. Kikérem a véleményét bizonyos dolgokban, meghallgatom a javaslatait, tanácsait, azért, hogy nehogy elkövessük ugyanazt a hibát még egyszer. Balázs nem véletlenül volt az év edzője, azonban valami most nem jött neki össze… Jó a kapcsolatunk, én így érzem, de nemcsak vele, hanem általában a kollégákkal, kölcsönösen elismerjük a másikat.

Bő két éve köszönt el a válogatottól, hét esztendeje klubcsapattól, milyen újra a körforgásban? – vetődött fel.

– Hiányzott az a bizonyos adrenalin – válaszolta a mesteredző. – A válogatott utáni egy év szünet jót tett, leülepedett bennem sok minden. Az életemben mindig is a család és a labdarúgás volt a két meghatározó tényező. Most újra ringbe szálltam, a sors egy nagy kihívást hozott számomra, jó, hogy újra felgyorsul a korábban lelassult szerelvény…

Korábban több helyen is megjelent a sajtóban, hogy Egervári Sándor nem szeret menet közben átvenni csapatot, ezen véleményét pontosította a szakember.

– A „szezon közben”-t úgy értettem, hogy mondjuk a hatodik és a hetedik forduló között, amikor nagyon kevés idő áll az ember rendelkezésére, hogy felkészülhessen a következő mérkőzésre, és módosításokat, korrekciókat csináljon. Most, télen azonban több lesz, közel hat hét – hangsúlyozta Egervári Sándor. – A legoptimálisabb helyzet az ilyen váltásra nyilván a nyári időszak, amikor a játékoskeretben is könnyebb frissítést elvégezni, hiszen a szerződések ekkor járnak le, az évad felénél nehezebb jó futballistákat szerezni, hiszen élnek a kontraktusok. Ennek ellenére tervezzük egy-két meghatározó játékosnak a leigazolását, néhánnyal már beszéltem, beszéltünk is. Az egyik ilyen az előző szezonban Kínában játszó Elek Ákos, bírom az ígéretét, remélem, még ebben az évben rendeződik a helyzete.

Amint azt a lap megtudta, a vezetőedző szerződése határozatlan időre szól a DVTK-nál. Egervári Sándor természetesen szót ejtett a célról is.

– Nehéz lesz az előrelépés, hiszen komoly a lemaradásunk, a hetedik helyen álló Debrecen is nyolc pontra van tőlünk – fogalmazott a tréner. – Szeretnénk több pontot gyűjteni a tavasszal annál, mint amennyi az ősszel sikerült. Hogy ezzel végül majd melyik helyezést tudjuk megszerezni, az az ellenfeleinken is múlik majd. Minden mérkőzésen komoly teljesítményt akarunk leadni, sikerélményeket szeretnénk szerezni a népes diósgyőri szurkolótábornak.

Olvasói sztorik