NB I

Viszlát, Horváth Ferenc? A sportigazgató elárulta, meddig maradhat a Vidi-edző

Külföldi szakemberre bíznák a Videoton irányítását, Horváth Ferenc csak bizonyos feltételek szerint folytathatja…

Kapcsolódó cikkek

Kovács Zoltán sportigazgató elmondása szerint Horváth Ferenc maradhat a Videoton FC labdarúgócsapatának vezetőedzője, amennyiben a csapat dobogós helyen zárja a bajnokságot, és megnyeri a Magyar Kupát.

– Horváth Ferencnek a bajnokság végéig szól a szerződése, és kimondva-kimondatlanul is arról van szó, hogy nyáron külföldi edzőt szeretnénk szerződtetni. Ettől függetlenül van egy kiskapu, ami még nagyobbra nyílhat, ha jönnek az eredmények, ha májusban is dobogósok vagyunk és a Magyar Kupát megnyerjük – idézte Kovács Zoltánt a molcsapat.hu portál.

A Videoton címvédőként rendkívül gyengén kezdte az új idényt, ezért távozott Burcsa Győző klubigazgató, valamint a francia Bernard Casoni vezetőedző. A csapatot egy ideig Pető Tamás irányította megbízott trénerként, majd október 6-án nevezték ki Horváth Ferencet.

A rosszul sikerült rajt után az idény végén jól szerepelt a Videoton, összességében jónak értékelhető az együttes 2015-ös teljesítménye – szögezte le az InfoRádiónak nyilatkozó Kovács Zoltán, aki szerint Horváth munkamódszerei is segítettek abban, hogy a csapat a körülményekhez képest szépen zárta az évet.
A kinevezésemkor azt kértem a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak a múlttal, tegyenek meg minél többet a jobb szereplésért, mert a Videotonnál igenis a minimális elvárás a dobogós szereplés, és hogy harcban legyen a nemzetközi kupaindulást érő helyekért – hangsúlyozta a klubvezető.

A székesfehérváriak az OTP Bank Liga tabellájának harmadik helyén töltik a téli szünetet, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig a címvédő Ferencvárossal találkoznak.

A klubvezető az év végi banketten megdicsérte a játékosokat, mert szerinte a bajnokság hajrájában nagyon jól teljesítettek, és ez az eredményekben is megmutatkozott.

Kovács Zoltán szerint már Horváth Ferenc elődje, az ideiglenes vezetőedző Pető Tamás is jó munkát végzett, hiszen a legnehezebb időszakban egy morálisan és fizikailag is szétesett együttest vett át, amellyel jó terhelés mellett jó irányba indult el a Videoton.

A klubigazgató úgy véli, a csapat teljesítménye a fejlődés ellenére akkor még hullámzó volt, ezért érkezett a kispadra végleges megoldásként Horváth Ferenc. Hozzátette: az együttes felemelkedésében szerepe volt az szezon közben igazolt futballistáknak, akik sokat hozzátettek a Vidi javulásához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik