NB I

Segélyre szorul Verebes József, a Mágus

Nincs jól a legendás edző: lefogyott és olykor szédül is.

Nincs jól Verebes József. A 75 éves, Mágus becenevű legendás futballedző sokat fogyott, elmondása szerint időnként szédül is, de nem hagyja, hogy ez elrontsa a kedvét: viccelődik, kedveskedik szinte mindenkivel – írja a Blikk.

Anyagilag is segítségre szorul – legalább annak örülhet, hogy a Focisegély Alapítvány felkarolta az ünnepek előtt. A „Hogy van?” kérdésre kérdéssel válaszol: hogy lenne, amikor a nemzeti csapat végre negyvennégy év után ott lesz az Európa-bajnokságon?

– Most az a nagy kérdés, hogy ez egyszeri, kifutott eredmény, vagy hosszabb távon is megindult valami – kezdett értékelésbe a mesteredző. – Az majd csak az Európa-bajnokságon, a mérkőzéseken derül ki, nemzetközi szinten milyen teljesítményre képes a csapat, tud-e komoly lökést adni idehaza a sportágnak.

Az orvoshoz győri melegítőben érkezett, és miután az öltözetre terelődik a szó, kicsit elszomorodik. Őt is megviselte, hogy tönkrement a csapat, az a klub, amelynél kétszer lett bajnok, és edzőként berobbant a köztudatba.

– Fáradékonyabb vagyok mostanában, nem tudom, hogy mi a bajom, ezért is jöttem ide – magyarázta Verebes.

Azt már a Focisegély Alapítvány kuratóriumi tagja, Borbély Zoltán árulja el, hogy a szintén tag Garaba Imrével, Faragó Richárddal és az elnök Katzirz Bélával egyhangú döntéssel támogatták az edzőlegenda 350 ezer forintos megsegítését. Márpedig az alap csak olyanokat karol fel, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

Verebes József viszont nem panaszkodik. Elmondja, jólesik neki, hogy egykori játékosa, a válogatott volt kapitánya, Pintér Attila és az alapítvány is segíti, csak annyit ejt el fél mondatban, hogy sajnos rá­fér most a támogatás.

A teljes cikket itt olvashatják.

Olvasói sztorik