NB I

Orbán Viktor is beszédet mondott Felcsúton

Évzáró gálaestet rendezett a Puskás Akadémia.

Kapcsolódó cikkek

A hagyományoknak megfelelően tanár-diák futballmérkőzéssel, majd ünnepélyes gálaesttel zárta az évet a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – írja a felcsúti intézmény honlapja.

A kétszer 25 perces meccsen az akadémia edzőiből és dolgozóiból álló csapat 6-3-ra legyőzte az U15-ös együttest. Az edzőktől Vincze István kétszer, Móri Tamás, Harmati Tamás, Horváth Péter és Óvári Zsolt egyszer volt eredményes, az akadémistáink közül Hajnal Gergely, Pribék Bence és Horog Ádám jegyzett egy-egy találatot.

Az évzáró karácsonyi gála 18 óra után a vendégek köszöntésével kezdődött, majd megemlékezéssel folytatódott. A bő egyórás műsorban többször is visszatekintettek az elmúlt szezonra, NB I-es és utánpótlás-pillanatokra egyaránt és az intézmény legnagyobb eseményére, a Puskás-Suzuki Kupára is.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, ünnepi köszöntőjében kiemelte a támogatók szerepét, akiknek adománya nélkül ma nem létezne a felcsúti intézmény. Az idei évet követően is külön kifejezte köszönetét a háttérben dolgozók felé, akik a nagyközönség számára szinte láthatatlan, de annál fontosabb tevékenységet végeznek a hétköznapokban.

„Itt az idő, hogy megálljunk és elgondolkozzunk, hisz egy tanulságos évet zárunk. A nagyvilágban könyörtelen verseny folyik, amely közepette, ha szeretnénk átlépni a saját árnyékunkat, mindannyiunknak még többet, még pontosabban, még jobban és odaadóbban kell dolgoznunk a közös sikerért” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezután adták át a 2014–2015-ös szezon egyéni díjait. A szakmai stáb döntése alapján az akadémia legjobb játékosa Tóth Bence, a legjobb kapusa Boros Renátó, az év edzője az U15-ös csapatot bajnoki címig vezető, és a fiatalabb korosztályokat szekcióvezetőként segítő Harmati Tamás lett.

Az ünnepséget követően Takács Mihály főigazgató jelenlétében átvettük Kozma Imre atya karácsonyi ajándékát növendékeinknek, egy teqball asztalt.

Az évzáró végén átadták a Pancho Arénában kialakított Makovecz-kerengőt is, amelyben Makovecz Imre Kossuth-díjas építésznek az arénáról készített tervei láthatóak, emléket állítva ezzel az építőművésznek és csodálatra méltó munkásságának.

Olvasói sztorik