NB I

Szivicset akarják edzőnek a diósgyőriek

Bekő Balázzsal együtt távozott a szakmai stáb is.

Ön szerint ki legyen a DVTK vezetőedzője? – tette fel a kérdést a boon.hu oldal. Az NB I-es Diósgyőr edzőváltásával foglalkozó cikkben a szavazók több, mint negyede (27,43 százalék) a korábbi tréner, Tomiszlav Szivics visszatérésének örülne a leginkább, mögötte Benczés Miklós (19,05 százalék) áll a kedd déli eredmények alapján. A lehetséges válaszok közül Vitelki Zoltán 15,05, a külföldi edző opció 13,35, Fernando Fernández 12,12, Egervári Sándor 10,02, Pintér Attila 2,98 százalékot kapott.

A lap arról is kérdezte a sportigazgatót, Árki Gábort, hogy mi volt az oka a szerződésbontásnak.

– Elsősorban az, hogy a nyáron kitűzött cél megvalósításában, mind pontszámban, mind helyezésben elmaradt a csapat a minimum követelménytől – felelte a sportvezető.

– Dobogóról én magam soha nem beszéltem, a mezőny első felébe, vagyis minimum a 6. helyre vártuk, várjuk a csapatot. Ettől, a mostani 9. hellyel távol vagyunk, hát ha még ha a megszerzett pontok számát vesszük alapul, hiszen 9 pontra van tőlünk a 6. pozícióban lévő csapat. De ez csak az egyik ok, ami a váltás mellett szólt, a másik az, hogy a játék sem volt olyan, mint, amit a szezon előtt elvárásként megfogalmaztunk, amit látni szerettünk volna.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy a sportigazgató szerint a nyári edzőkereső időszak legkapósabb trénere miért nem tudott eredményes lenni Diós­győrben.

– Ahogy a sikerek, úgy az attól való elmaradások sem egy emberen múlnak, de a felelősséget általában az edzők viselik – mondta a klubvezető. – Ebben a fél évben több probléma is volt, ami hátráltatta a szakmai munkát. A 19 forduló során kétszer egymás után nem tudunk ugyanúgy felállni. Tele voltunk sérültekkel, akik közül a legtöbben elhúzódó, felépülés tekintetében hosszadalmas rehabilitáción estek át. Ráadásul többen közülük alapemberek lehettek volna, gondolok itt a műtéten átesett Husicra, illetve a szezon végén is csak korlátozottan rendelkezésre álló Griffithsre.

Kiderült, hogy Bekő Balázzsal együtt távoznak azok az edzők is, akiket a most menesztett szakvezető hívott a DVTK-hoz munkatársnak: Visinka Ede másodedző és Borbély Erik erőnléti edző sem marad a klubnál.

Megkérdezték, hogy várhatók-e további személyi változások az első csapatnál, főleg a játékos­keretben.

– Ezzel kapcsolatban az új szakvezető véleményét tartjuk majd elsődlegesnek, neki kell megmondania, hogy kire számít, és kire nem. Ebbe eddig sem szóltunk bele, és a jövőben sem szeretnénk – mondta Árki Gábor, aki szerint ha az ünnepekig meglenne az új tréner, akkor utána lehetne a szakmai résszel tovább foglalkozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik