NB I

„A váltás az Újpesttől is függ” – mondta a válogatottba meghívott védő

A 19 éves Kecskés Ákos a derbin debütált a liláknál.

A Vidi II. ellen szúrta ki Storck

Kecskés meghívót kapott a válogatott összetartására, így a jövő nyári Európa-bajnokságra készülő együttes idei utolsó összetartásán is ott lehet Telkiben. A magyar csapat szerdáig készül közösen a szövetségi kapitány, Bernd Storck vezetésével.
– Jó kapcsolatot ápolok vele, az U20-as vb-n ő volt a szövetségi kapitányunk, egy évvel fiatalabbként játszottam végig az összes új-zélandi meccset, nagy bizalmat kaptam azzal, hogy csapatkapitányként tehettem ezt. Múlt héten az U20-as válogatottal játszottunk egy meccset a Videoton II. ellen, ahol úgy érzem, jól ment a játék. A meccsen kint volt Bernd Storck is, és ezt követően tudtam meg, hogy számol velem ezen a héten. Szerdán játszunk egy meccset egymás között, remélem ott is olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel még nagyobb bizalmat élvezhetek nála – nyilatkozta Kecskés.

A nyár végén tért vissza Magyarországra Kecskés Ákos: a szegedi Tisza Volán nevelése az olasz Atalantában töltött évek után egy évre, kölcsönbe jött haza az Újpestbe, amelynek színeiben a Ferencváros elleni idegenbeli győztes meccsen lépett pályára először a hajrában, csereként.

– Már vártam, hogy megkapjam a lehetőséget, sokszor mondta a vezetőség, hogy el fog jönni ez a pillanat. Hála Istennek, pont egy ilyen mérkőzésen valósult ez meg, ahol 17 ezer ember volt kint, ráadásul győzni is tudtunk, jó érzés volt. Nagy ünneplés volt az öltözőben is, majd ahogy Újpestre értünk, több száz ember várt minket a klubház előtt. Utána volt egy csapatzáró, de itt már okosan ünnepeltem, mivel vasárnapra már meghívót kaptam a felnőtt válogatotthoz – mondta a szegedma.hu-nak Kecskés.

A védő hozzátette, jól érzi magát Újpesten, a csapattársai befogadták, a keret idősebb és fiatalabb játékosaival is jó viszonyt ápol.

– Kicsit nehéz volt idejönnöm, hiszen az átigazolási időszak végén érkeztem, ráadásul pont egy válogatott szünet volt közte, amikor nekünk Eb-selejtezőnk volt. Szeptember közepén csatlakoztam, ezért kellett nekem egy kis idő, hogy meg tudjam, hogy mit várnak tőlem szakmailag. Úgy érzem, ez most jött el. Meg is kaptam a lehetőséget, igaz, hogy csak pár percre, de ennek ellenére nagyon örülök neki – fogalmazott.

A védő szeptember óta tartozik az Újpest keretéhez, ahol a Fradi ellen meccsen kívül hét NB III-as mérkőzést játszott a második csapatnál.

– Azért jöttem haza Olaszországból, hogy játsszak. Most így alakult, nem kaptam annyi lehetőséget, de abból a szempontból jó volt, hogy amikor a padon ültem szombaton az NB I-ben, akkor vasárnap tudtam játszani az NB III-ban, legalább volt egy kis meccsritmusom, még ha teljesen más is, hiszen össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Kiderül, hogy a télen mit tudunk megbeszélni a vezetőkkel, mennyi lehetőséget tudnak nekem biztosítani tavasszal, ennek tükrében januárban meglátjuk, hogyan alakul a sorsom – fejtette ki a szegedi nevelésű játékos.

Kecskés Ákos hozzátette: továbbra is az Atalantával van szerződése, mivel kölcsönben szerepel Újpesten, ugyanakkor nincs kizárva, hogy esetleg klubot váltson a télen.

– Nagyon jól érzem magam itt, és a váltás az Újpesttől is függ. Viszont a válogatottság szempontjából fontos nekem, hogy játékban legyek, 19 éves vagyok, most megkaptam a felnőtteknél is a lehetőséget, de az U21-esekkel is játsszuk folyamatosan a selejtezőket – mutatott rá a rendszeres pályára lépés fontosságára Kecskés Ákos.

Olvasói sztorik