NB I

Egykori játékosa babrált ki az MTK-val

Horváth Zsolt mesterhármasával megtörte a rossz sorozatát a Debrecen.
NB I, 19. forduló
DVSC-TEVA-MTK Budapest 3-1 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1285 néző. Vezette: Farkas Á.
Debrecen: Radosevics – Lázár (Tisza, 85.), Mészáros, Brkovics, Korhut – Bódi, Jovanovics, Zsidai, Horváth (Sidibe, 85.) – Balogh, Coulibaly (Castillion, 61.). Edző: Kondás Elemér
MTK: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Strestik (Hajdú, 73.), Vass (Vogyicska, 65.), Thiam (Baki, 77.), Gera – Ramos, Torghelle. Edző: László Csaba
Gólszerző: Horváth (13., 55., 71.), ill. Ramos (91.)

A három bajnoki meccsen szerzett egyetlen pont után visszatért a győzelmi ösvényre a DVSC. A hajdúsági diadal egy korábbi MTK-labdarúgót, dr. Horváth Zsoltot dicséri a leginkább, aki klasszikus mesterhármassal keserítette meg korábbi kenyéradója életét.

Pedig az első ordító helyzet a fővárosiak előtt adódott: Ramos a kilencedik percben négy méterről sem tudott a kapuba fejelni. Gyorsan meg is bosszulta magát a kihagyott lehetőség, hiszen a 13. percben – igencsak szerencsés körülmények közt – megszerezte a vezetést a házigazda.

A Lokiban Varga, az MTK-ban Kanta és Hrepka nem szerepelhetett, ez utóbbi nem is volt túl jó hatással a vendégcsapatra. A kék-fehérek sorsa a második félidő elején pecsételődött meg, amikor Horváth egy előrevágott labdára startolva lefutotta az MTK-védelmet, s éles szögből megszerezte a második találatát. Az újabb találat még inkább mestermunka volt, a „doki” első lövését még blokkolták a korábbi csapattársak, ám az újabb bomba már a hálóban kötött ki.

A slusszpoén a budapestieké volt (Ramos szemfüles találatot szerzett), ám ezzel nem mentek sokra, hiszen az évzáró bajnokin nem sok esélyük volt a Debrecennek szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik