NB I

Böde Dániel újra betalált, már 19 pont a Fradi előnye

Thomas Doll csapata öt góllal nyert a legfőbb üldöző Paks otthonában, így tovább növelte előnyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Paksi FC – FTC 0-5 (0-1)
Paks. Játékvezető: Szabó Zsolt.
Paksi FC: Székely – Vági, Kelemen, Gévay, Báló – Papp, Kecskés (Hahn, 66.) – Koltai (Bajner, 66.), Bertus, Bartha – Balázs (Kiss T., 79.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér (Busai, 75.), Leandro – Gera, Nagy Á. – Lamah (Csukics, 69.), Radó, Sesták (Varga R., 82.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Lamah (22.), Sesták (56.), Böde (74.), Busai (87.), Varga R. (90.).

Rangadónak volt kikiáltva, hiszen az NB I-es tabella másodikja fogadta a listavezetőt, mégis sima meccset hozott a Paksi FC és a Ferencváros összecsapása a 18. fordulóban. A vendégek 5-0-ra nyertek, ezzel már 19 pontra nőtt az előnyük a tabellán.

A Paks kezdte jobban a meccset, előbb Balázs Zsolt, majd Kecskés próbálkozott, utóbbi lövésig is eljutott, ám az elkerülte a kaput. Ziccere viszont a Fradinak volt először: Sesták a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd 14 méterről lőtt, de a próbálkozása a keresztléc felett hagyta el a pályát.

Helyzetekben nem volt hiány, a paksiaknál Bertus végzett el szabadrúgást, amelyre Papp érkezett jól, a fejesét azonban Dibusz bravúrral védte, ki sem pattant róla a labda.

A 22. percben a Videoton elleni hétközi meccset eldöntő, ezzel a kezdőcsapatba is bekerülő Radó András passzolt Lamah-hoz, a belga légiós pedig 14 méterről kilőtte a bal alsót, vezettek a vendégek (0-1).

A félidő második felében is inkább a Ferencváros veszélyeztetett, az U20-as világbajnokságot végigvédő Székely Györgynek bőven akadt munkája első NB I-es meccse során.

A szünetben még reménykedhettek a hazaiak, ám a második 45 perc inkább egy ferencvárosi gálaelőadáshoz hasonlított. Az 56. percben Lamah passzolt Bödéhez a 16-oson belül, majd Sestákhoz került a labda, akinek már könnyű dolga volt, a kapuba helyezett (0-2). Ez volt a BSV, azaz a magyar MSN 21. gólja a szezonban.

Nem sokat váratott magára a 22. sem: a hosszú gólcsendjét megszakító Böde Dániel a 74. percben 28 méterről lőtt kapura, a labda megpattant Gévayn, irányváltoztatás után pedig a bal felsőben kötött ki.

Közel sem volt még vége: a 87. percben Böde tett egy szívességet a csereként beszálló Busainak, előbbi passzából utóbbi helyezett a kapuba. A 90. minutumban pedig a teljesen kinyíló és széteső Paks asszisztálása mellett Busai passzolt Bödéhez, akitől Varga Rolandhoz került a labda, ő pedig egy kapu előtti kavarodás után beállította a végeredményt.

A meccset a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks korábbi válogatott védője értékelte:

– Az öt gól teljesen túlzó különbség, ez nem volt benne a meccsben, ám az látszott, hogy a Ferencváros kiemelkedik a magyar mezőnyből. Azt gondolom, hogy inkább egyszer kapjunk ki 5-0-ra, mint ötször 1-0-ra. Az elején még veszélyesen játszottunk, szerzett is egy gólt a csapat, amelyet les miatt nem adtak meg – azt még szeretném visszanézni, mert nem láttam egyértelműen. Az eredmény magáért beszél, de szégyenkeznünk így sem kell, azért viszont kár, hogy mivel kitámadtunk, a hajrában ilyen nagy lett a különbség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik