NB I

Paks–Fradi: a második fogadja az elsőt

Rangadót rendeznek az élvonalban december első hétvégéjén.

Az éllovas Ferencváros paksi vendégjátéka ígérkezik a legérdekesebb találkozónak az OTP Bank Liga szombati, 18. fordulójában.

A házigazda tolnai csapat a második helyen áll a tabellán, s bár az utóbbi két mérkőzésén csak döntetlent ért el (a Honvéd és a Diósgyőr ellen, egyformán idegenben), hazai pályán egyelőre veretlen, kilenc meccséből hatot megnyert saját közönsége előtt. A 16 pontos előnnyel listavezető FTC az MTK-tól elszenvedett vereséget követően két rangadót is megnyert (előbb a Debrecen, majd a címvédő Videoton ellen, egyaránt a Groupama Arénában), s bajnokaspiránsként Paksra is győzni megy.

Ami a további programot illeti: az öt mérkőzés óta veretlen, s ezzel immár negyedik Újpest október vége után először játszik ismét a Szusza Ferenc Stadionban, ahol az ötmeccses nyeretlenségi szériában lévő Diósgyőrt fogadja. A harmadik MTK az utolsó előtti Vasast „látja vendégül” – mindkét csapat otthon lesz az Illovszky-stadionban –, míg a Debrecen és a Videoton találkozóján a tavalyi és az idei bajnok csap össze a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 18. forduló

December 5. szombat:
14.30: Újpest FC – Diósgyőri VTK, játékvezető: Pintér

15.30: Szombathelyi-Swietlesky Haladás – Békéscsaba 1912 Előre, játékvezető: Németh Á.

15.30: Puskás Akadémia – Bp. Honvéd, játékvezető: Karakó

15.30: Paksi FC – Ferencvárosi TC, játékvezető: Szabó Zs.

15.30: MTK – Vasas FC, játékvezető: Kassai

18.30: Debreceni VSC-TEVA – Videoton FC, játékvezető: Vad II.

Olvasói sztorik