NB I

Gólgazdag meccsen döntetlen a Hali-Lokin

Kevés foci sok gól, és két csalódott, a dobogóért harcoló csapat Szombathelyen.

Szombathelyi Haladás – DVSC 2-2 (0-0)

NB I-es bajnoki mérkőzés
Játékvezető: Erdős József
Szombathelyi Haladás: Király G. – Angyal, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – Iszlai, Nagy P., Halmosi – Medgyes (Németh M. 77.), Gaál B., Martínez (Batarelo 83.). Vezetőedző: Mészöly Géza
DVSC: Radosevic – Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut – Jovanovic – Bódi (Sidibe (80.), Tisza, Szakály P., Szécsi – Balogh (Coulibaly 61.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Martinez (56.), Németh (77.) ill. Brkovics (54.), Szakály (86.)
Sárga lap: Nagy (26.), Halmosi (56.) ill. Brkovic (54.) Bódi (11.), Lázár (60.)

Óvatos puhatolózással kezdődött a mérkőzés. Ez nem is csoda, hiszen a Haladás és a DVSC is 3-0-ra kapott ki a legutóbbi bajnokiján.

Sokáig egy valamire való helyzetet nem tudtak felmutatni a csapatok, a támadójáték intenzitásáról mindent elárul, hogy az első helyzetet a 30. percben jegyezhettük fel. Martinez perdítését azonban biztosan védte Radosevic. A játékrész bizonyos periódusaiban kezdeményezőbb volt a hazai együttes, de a DVSC biztosan állta a sarat.

Küzdelmes, hajtós mérkőzésen nem született gól az első félidőben.

Gyors gólváltással indult a második félidő. Előbb Tisza kíváló szabadrúgására érkezett jó ütemben Brkovic, majd Martinez remek helyzetfelismerését követően vette be a DVSC kapuját. Félfordulatból szerzett gólt a Haladás légiósa.

Sokáig úgy tűnt a gyors találatok elégedetté teszik a csapatokat, de 60. perc tájékán megélénkült a játék. Gaál, majd Halmosi is komoly veszélyt jelentett a DVSC kapujára, a másik oldalon Tiszának volt egy veszélyes próbálkozása.

Az igazi fordulatot azonban Németh Márió pályára küldése hozta. A vasi SuperMario egy perccel becserélése után 2-1-re módosította az állást. A meccset azonban nem tudták megnyerni, győzelmük azt jelentette, volna, hogy visszakerülnek a dobogóra, mert Szakály a 86. percben kiegyenlített.

Halmosi Zoltán 11-szeres magyar válogatott labdarúgó, a Rangadó.hu szakértője elégedett volt a látottakkal.
Nagyon jó meccs volt – mondta. Hajtott mindkét csapat, győzni akart a Haladás, győzni akart a DVSC, így nem is lehetett más, mint egy remek szerda esti derby. Én úgy láttam a Haladás közelebb állt a sikerhez, a DVSC-nek két pontrúgásból sikerült csak betalálni, míg a vasiaknak volt a gólokon kívül még két hatalmas helyzetük. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy Mészöly Géza csapatának szégyenkeznie kell bármiért is. Remek eredmény a Haladásnak ez a döntetlen. A pontszerzés mellett annak is örülük, hogy az Újpest elleni meccshez képest mennyit javultunk, mennyivel jobban, pontosabban játszottunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik