NB I

A Honvéd és a Paks sem rúgott gólt

Így osztozkodtak a pontokon a felek az élvonalban; a paksiak egy félidőt játszottak emberelőnyben.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Bp. Honvéd – Paksi FC 0-0
Bozsik-stadion, játékvezető: Iványi
Honvéd: Kemenes – Botka, Bobál D., Kamber, Baráth – Nagy G., Hidi, Gazdag – Vernes (Youla, 57.), Holender (Ignjatovics, 77.), Prosser (Csábi, 52.). Edző: Marco Rossi
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér B., Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai, Kecskés (Hahn, 57.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Bajner, 74.) Edző: Csertői Aurél
Kiállítva: Hidi (49.)

Az OTP Bank Liga hét közben pótolt 15. fordulójában a hat tétmeccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát éppen a legutóbbi hétvégén megszakító Bp. Honvéd a négymeccses győzelmi szériáját a legutóbbi bajnokiján elveszítő Paksot fogadta.

Az ötödik percben Prosser előtt adódott lehetőség, egyedül vezethette a kapura a labdát, de Lenzsér az utolsó pillanatban utolérte, és szögletre mentett. Az első tíz percben három sarokrúgást is elvégezhetett a Honvéd, kaput azonban egyik után sem sikerült találni. Kiegyenlített játék folyt a pályán, az első negyed órát követően helyzet alig akadt – derült ki a paksi klubhonlaptudósításából.

A 26. percben Kecskés kapott jó labdát, ziccerben azonban Kemenes kezébe emelte a játékszert. Újabb tíz perc elteltével Hidi fejese szállt mellé. A félidő hajrájában Szabó Jánost kellett ápolni: az emberelőnyt kihasználva Vernes tört kapura, hét méterről leadott lövésének viszont útját állta Molnár Péter. A másik oldalon Kemenes Szabolcs is éberségéről tett bizonyságot: Bertus 24 méterről leadott lövését védte. A játékrészt Kamber centikkel mellé tartó lökete zárta – nem hozott gólt az első félidő.

Alig, hogy elkezdődött a második félidő, máris Honvéd-helyzetet jegyezhettünk fel: egy lecsorgó labdát Vernes lőtt öt méterről a bevetődő blokkba. Két perccel később Molnár védett nagyot Prosser fejesénél. Szintén a 49. percben emberelőnybe került a Paks: Hidi Patrik második sárga lapját gyűjtötte be, így mehetett zuhanyozni.

Vernes szabadrúgása épp Molnár ölében landolt, majd jó húsz percig semmi helyzet: a 75. minutumban Youla kísérlete is csak a blokkban halt el. A fővárosiaknak emberhátrányban nem volt könnyű dolguk, a Paks hatékony védelme jól zárta a területeket. A hajrában a Paks egy szöglet után került közel a vezetéshez, de Szabó mellé fejelt, majd Kulcsár lőtt az elfekvő hazai kapusba alig öt méterről; nem esett gól a találkozón – a vége 0-0.

– A játék képe nem tükrözte a két csapat közti helyezéskülönbséget. A fiatal Honvéd-társaság uralta az első félidőt, sok lehetőséget dolgozott ki. Kemenesnek alig volt dolga. A második játékrészben a kiállítás után egálban lettek a felek. Akkor már kevesebbet támadott a Honvéd, Rossi is úgy cserélt, hogy biztosítsa a védelmet, de bejött Youla is, aki eléggé veszélyes volt a kapura. A Paks játéka emberelőnyben pörgött fel, de nagyon nagy lehetősége ezután sem volt – inkább több szöglettel, szabadrúgással, beíveléssel veszélyeztetett. Sőt, Molnár kapus a második félidő elején nagyot védett egy fejesnél, a Honvéd ott a meccset is eldönthette volna akár. Igazságosnak tartom az eredményt, sportszerű mérkőzés volt. Többet vártam a második helyezett Pakstól, de lehet, az én mércém szigorúbb. A hazai fiatalok mindent megtettek, harcosak voltak, de a lényeg nem jött össze: a gól – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik