NB I

Bekő alatt forró maradt a talaj

A Diósgyőr hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a MTK ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Diósgyőri VTK – MTK Budapest 1-1 (0-1)
Miskolc, játékvezető: Vad II.
DVTK: Radoš – Okuka, Lipták, Tamás, Huszics (Griffiths, 58.) – Egerszegi (Barczi, 41.) – Bacsa, Bognár I. (Nikházi, 67.), Kitl, Koman – Novothny. Edző: Bekő Balázs
MTK: Hegedüs – Bese, Grgić, Poór, Vadnai, Thiam, Vass Á. (Baki, 62.), Střeštík (Hajdu, 82.), Varga Sz. (Hujber, 72.), Torghelle, Ramos. Edző: László Csaba
Gólszerzők: Bacsa (69.) illetve Torghelle (39.)

Szerdán este Az OTP Bank Liga – elhalasztott – 15. fordulójában az MTK-t fogadta hazai pályán a Diósgyőr. Már a második percben jónak ígérkező helyről végezhetett el szabadrúgást az MTK, Strestík lövése megpattant a sorfalon, így egy öklözés után, Rados könnyedén magához ölelte a labdát. Ezt követően a hazaiak birtokolták többet a játékszert, a 10. percben Kitl lőtt a 16-os előteréből, de Hegedüs vetődve védeni tudott.

Egészen a 20. percig nem forogtak komolyabb veszélyben a kapuk, majd Strestík 17 méterről eleresztett lövését a diósgyőri kapusnak kellett kitornáznia. Hét perccel később Ramos szerzett labdát a DVTK térfelén, a kék-fehérek támadója Radost is kicselezte már, de Huszics a gólvonalon menteni tudott. Az első félóra végén Bognár kapásból bombázott távolról, de lövése elkerülte a kaput. A 35. percben ismét Radosnak kellett mentenie, ezúttal Thiam fejesét. Négy perccel később már nem úszta meg a Diósgyőr: egy hosszú indítást követően Torghelle tört be a diósgyőri 16-oson belülre és a kimozduló Radoš fölött a hálóba emelt. (0-1)

A második játékrész első perceiben a diósgyőriek baloldali védője, Huszics lőtt távolról, Hegedüs azonban szögletre tolta a labdát. Pár perccel később Kitl bombázott fölé egy lecsorgó labdát követően. A 62. percben növelhette volna előnyét az MTK, de Koman hibája után Torghelle mellé tüzelt. Egy perccel később Bognár 25 méteres szabadrúgását az alsó sarokból ütötte ki a fővárosiak hálóőre. A 69. minutumban egyenlített a DVTK: Barczi baloldali beadást középen Griffiths megcsúsztatta, Bacsa pedig a hosszún érkezve a kapu jobb alsó sarkába lőtt. (1-1)

Negyedórával a vége előtt majdnem a vezetést is megszerezte a Diósgyőr: Barczi tértölelő átadása pontos volt Bacsának, aki Nikházi elé passzolt, bal felső sarokra tartó lövését azonban Hegedüs bravúrral kitolta, ez nem sokon múlott. Egy perccel később ismét Hegedüs bravúrjára volt szüksége az MTK-nak, Okuka beadása után Kitl fejelt jól kapura. Az utolsó percekben már nem volt nagy helyzet, így maradt az 1-1-es végeredmény.

– Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de az egyik pillanatban nem tudtuk levédekezni Torghellét, ő pedig ezt ki is használta, így előnyhöz jutott az MTK – kezdte értékelését Oláh Ferenc a DVTK egykori aranycsapatának kapitánya, a Rangadó.hu szakértője. – A második félidőben masszívabb, jobb volt a Diósgyőr. Voltak helyzetei is, amelyekből akár a győzelmet is megszerezhette volna. Úgy érzem, hogy a kicsit jobb helyzetkihasználás hiányzott ahhoz, hogy ma három ponttal legyünk gazdagabbak. A második félidőben dominált a DVTK, úgyhogy sajnálom, amiért így alakult.

Olvasói sztorik