NB I

Örök nyugalomra helyezték az Újpest legendáját

Várhidi Pál életének 85. évében, november 12-én hunyt el.

Családtagok, barátok, korábbi és jelenlegi labdarúgók érkeztek hétfő délután a Megyeri úti temetőbe, hogy végső búcsút vegyenek Várhidi Páltól. Az Újpest egykori futballistájának ravatala mellett megrendülten állt Várhidi Péter, a legendás focista fia is – írja a Blikk.

A játékosként is aranyérmes tízszeres válogatott legenda hamvait olyan kiválóságok közelében helyezték el, mint Bene Ferenc vagy Fekete László.

– Várhidi Pál és gyermeke, Péter történelmet írtak, hiszen a magyar futball történetében más apa-fia páros nem büszkélkedhet azzal, hogy ugyanazt a csapatot aranyéremig vezessék – méltatták többen is az elhunyt trénert. A temetésen nemcsak korábbi játékosok és szakvezetők vettek részt, hanem lerótták kegyeletüket az Újpest jelenlegi élvonalbeli csapatának tagjai is.

A tízszeres válogatott Várhidi időskori megbetegedés miatt augusztusban került kórházba. Az Aranycsapat és az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmes válogatott keretének a tagja aznap hunyt el, amikor Fülöp Márton, a válogatott 32 éves, egykori kapusa is.

Várhidi az 1960-as római olimpián bronzérmet szerzett a nemzeti együttessel. Vezetőedzőként 1973 és 1980 között négy bajnoki címet nyert az Újpesti Dózsával. Várhidi Pál életének 85. évében, november 12-én hunyt el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik