NB I

Szurkol Torghellének, de majd csak a Vidi–MTK után

Juhász Roland számára a mai napig sokat jelentenek a kék-fehérek. A válogatott védő a következő fél szezonban már az Eb-re is készül.

Régen eljött már a Hungária körútról, de az MTK ma is fontos Juhász Roland számára. Nevelőklubja ellen lép pályára szombaton a Videoton válogatott védője, aki mindig különlegesnek tartja az MTK elleni mérkőzéseket.

– Nyolc évet játszottam az MTK-ban, ott lettem első osztályú labdarúgó és válogatott. Ugyanannyi időt töltöttem ott, mint azután az Anderlechtben, a mai napig sok szép emlék és sok kedves ember köt a kék-fehérekhez, mást jelent számomra ez a klub, mint a többi – fogalmazott a Rangadó.hu-nak a Videoton középhátvédje. A mostani MTK ellen nem számít könnyű mérkőzésre Juhász Roland.

– Szeretek ellenük játszani, mert nem olyan ellenfél, amelyik csak ölni akarja a játékot. Számolni kell velük, ezt a Fradi elleni győzelem is mutatja. Mindig vannak tehetségeik, az olyan rutinos srácok mellett, mint Kanta Józsika vagy Torghelle Sanyi. Szerintem a Videotonnak is jó, ha ilyen ellenféllel találkozik, általában jó mérkőzés kerekedik ki belőle. Nagyon jó Ferencvárost vertek legutóbb, de mi is szeretnénk folytatni hazai jó sorozatunkat.

A Torghelle elleni párharca – a magyar mezőny legrutinosabb hátvéd-csatár párosítása – külön csemege lehet, a pályán nem lesz pardon, pedig a legkevésbé sem ellenséges a viszonyuk.

– Sanyi az egyik legjobb barátom, napi kapcsolatban vagyunk. De nagyon kellemetlen ellenfél… Mindig figyelni kell rá, az elmúlt években bizonyította, hogy még mindig az egyik legveszélyesebb ellenfele a védőknek. Örülök, hogy jó formában van, persze remélhetőleg a szombati meccsen ezt nem bizonyítja. Utána majd szurkolok neki megint. Volt már néhány keményebb csatánk, hiszen ő is mindig nyerni akar, akárcsak én, de alapvetően jól kezeljük ezeket a helyzeteket – mondja a csatár elleni csatáról a védő.

Juhász szinte mindent el- és megért már a magyar futballban, egyvalamit viszont most először tapasztal: úgy mehet neki a következő fél szezonnak, hogy közben Európa-bajnokságra is készülhet. A válogatott és a klub közeljövőjét és érdekeit nem kezeli külön történetként a rutinos játékos.

– Először is jól kell teljesítenem a klubomban ahhoz, hogy válogatott legyek. Így aztán nem nagyon választom szét ezt a kettőt. Attól, hogy kijutottunk az Eb-re, ugyanúgy készülök tovább minden meccsre. A válogatott mindig is az első volt a számomra, ebből például az Anderlechtnél adódott problémám annak idején, de egy profi játékosnak az a legfontosabb, hogy hétről hétre jól játsszon. A válogatottba a bajnokságból lehet bekerülni. Úgy kell teljesítenem, ahogyan azt el is várom saját magamtól. Voltak nehezebb időszakaim, a márciusi műtétem megnehezítette az elmúlt hónapjaimat. Most már szerencsére magam mögött hagytam ezt – két nagyon fontos hetünk van még, ha az lemegy, maximálisan igyekszem majd kihasználni a pihenőt, hogy újult erővel vághassak neki a következő fél évnek. Mert az nagyon fontos lesz: fel kell zárkóznunk a klubbal, nekem pedig formába kell lendülnöm és egészségesnek kell lennem, hogy az elvárt szinten tudjak teljesíteni – tette hozzá Juhász Roland.

Olvasói sztorik