NB I

Megszakította pocsék sorozatát a Puskás, méghozzá Storck szeme láttára

Kilenc nyeretlen bajnoki után tudott újra győzni a Jarni-csapat a Vasas otthonában.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Vasas FC – Puskás Akadémia 2-4 (1-3)
Illovszky-stadion. Játékvezető: Vad II. István.
Vasas: Hermány – Preklet, Debreceni, Pajovics, Grúz – Könyves (Novák, 46.), Berecz, Vukaszovics, Remili – Kenesei (Cvitkovics, 65.), Ádám (Lázok, 75.). Edző: Simon Antal
Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljevics, Fodor, Kelic, Nagy Zs. – Márkvárt – Sallai (Zsótér, 80.), Pekár – Bacelic-Grgic – Lencse, Tischler (Hudák, 92.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Ádám (22.), Czvitkovics (74.), ill. Debreceni (öngól, 34.), Bacelic-Grgic (36.), Tischler (41., 84.).
Kiállítva: Remili (74.).

Augusztus 22-én nyert utoljára az NB I-ben a Puskás Akadémia, mielőtt szombaton idegenben legyőzte a Vasast – érdekesség, hogy akkor is az angyalföldiek ellen győzött Robert Jarni csapata.

Pedig a meccs nem úgy kezdődött, hogy sok öröme lesz benne a felcsúti együttesnek. Pauljevics lövése volt ez első említésre méltó esemény a 4. percben, ám nem jelentett komoly veszélyt a kapura. A hazaiak először a 20. percben veszélyeztettek, ekkor a rutinos Kenesei Krisztián szabadrúgásból lőtte szét a felső kapufát.

Két perccel később már nem hibázott a Vasas: a forráskúti származású Ádám Martin egy jobb oldali beadás után lefordult védőjéről, és kilőtte a a kapu jobb oldalát. Ez volt a támadó első gólja az NB I-ben.

12 perccel később újra egy Vasas-játékosról került a hálóba a labda, ám nem örültek neki a hazai drukkerek: Lencse átadása Debreceni fejéről pattant saját kapujába. Ettől teljesen megzavarodott a Vasas, amely a következő percekben el is bukta a meccset.

A 36. minutumban a horvát Bacelic-Grgic egy szép beadásra érezett jól, és lőtte a labdát jobb belsővel a kapuba. Négy perccel később megint a Puskás támadott, Tischlerhez került a labda, aki megverte védőjét, majd Hermány mellett a bal alsóba gurított.

A második félidőben helyzetek akadtak, de a jegyzőkönyvhöz a 74. percig nem kellett hozzányúlni. Akkor Remilit állították ki a hazaiaktól: a támadó tulajdonképpen kidumálta magának a piros lapot. Ez azonban nem szegte a Vasas kedvét, egy perccel később, immár emberhátrányban Ádám Martin passzából Czvitkovics emelt a kapuba, egy gólra felhozva csapatát.

Mielőtt még nagyon izgulnia kellett volna a Puskás Akadémiának, a 84. percben Tischler Patrik megszerezte második találatát Bacelic-Grgic passza után, amellyel eldöntötte a három pont sorsát.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Raduly József, a Vasas egykori kiváló játékosa értékelte:

– Ez a mérkőzés is úgy indult, mint már több az előző időszakban, azaz a Vasas az első 20 percben jól játszott, még akkor is, ha nem volt sok helyzete. Aztán magához tért a Puskás Akadémia, felülkerekedtek a hazai csapaton, hiába vezettünk, fordítani is tudtak. A kiállítás után bár létszámhátrányba került a Vasas, a játék képe nem változott. Kiesési rangadó volt, amelyen győzelmével a Puskás került helyzeti előnybe. Összességében jó meccs volt, hat gólt láthattak a nézők (amelyek mondjuk nem mindig voltak látványosak), ám Vasas-szurkolóként ez sovány vigasz. Bernd Storck szövetségi kapitány is kint volt a találkozó, ám nem tudom, milyen következtetést vonhatott le ebből a 90 percből – mondta honlapunknak Raduly József.

Olvasói sztorik