NB I

Lezárult a Honvéd nyeretlensége

A kispestiek házigazdaként 3-2-re legyőzték a Békéscsabát.
OTP Bank Liga, 17. forduló
Bp. Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre 3-2 (1-2)
Bozsik Stadion, 800 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Lovrics (Vasziljevics, 52.), Baráth – Kamber, Nagy G. (Hidi, 82.), Gazdag – Prosser (Lukács D., 74.), Holender, Vernes. Edző: Marco Rossi
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio – Birtalan (Borbély, 80.), Piermayr, Spitzmüller, Laczkó – Punosevac (Korudzsijev, 85.), Viczián. Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Nagy G. (6., 63.), Baráth (91.), illetve Vaskó (3.), Birtalan (34.)

A találkozó elején rögtön vezetést szerzett a vendég Békéscsaba, ugyanis Fabio szabadrúgását Vaskó Tamás továbbította a kapuba. Egy védelmi rövidzárlatot kihasználva – Nagy Gergő jóvoltából – csakhamar egyenlítettek kispestiek (1-1), majd körülményes mezőnyjáték vette kezdetét az alaposan elázott, rendkívül csúszós pályán.

Az időjárás rányomta a bélyegét a meccsre: a két gyors gól után visszaesett a tempó, mert nagyon hideg volt Kispesten. A 18. percben Fabio beadása után Punosevac lőtt kapura, de a hazaiak szögletre mentettek. A 29. percben Birtalan hagyott ki egy hatalmas helyzetet, de öt perccel később javított – higgadt megoldásának köszönhetően ismét a csabaiak álltak jobban (1-2). A 38. percben Holender 12 méteres, kemény lövését ütötte szögletre Ilizi. Három perccel később Kamber 12 méteres fejesét védte bravúrral a csabai kapus, ezért a szünetig nem született újabb gól.

A második felvonásban a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de a csabaiak előtt is akadtak lehetőségek a hóviharban. A 63. percben Nagy Gergő nagyjából harminc méterről leadott lövésével ismét egalizált a Honvéd, amely ezen felbuzdulva még nagyobb lendülettel játszott a folytatásban. A vendégek dolgát az is nehezítette, hogy szembe szélben játszottak.

A 81. perc: Borbély tekert be egy sarokrúgást, majdnem bekotorták a hazaiak, csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani. A 89. percben Botka Endre veszélyes beadását Ilizi ujjheggyel tolta szögletre. A 91. percben egy szöglet után Baráth Botond fejelt a hálóba, ezzel a Honvéd megszakította hét tétmérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát, és szeptember vége után tudott ismét győzni (3-2).

– Marco Rossi meglepően átszervezte a Honvédot. Amiben igazat is adok neki: a gyors gyerekeket rakta be a nehéz talajú pályán a „nehézlovak” ellen. Azonban mindjárt az elején vezetést szerzett a Békéscsaba. Meglepett a vendégek vezetése, de gyorsan jött az egyenlítés. Utána az első félidő kissé meddő lett, ziccerek nélkül. A Békéscsaba játékán látszott, hogy úgy jött a Honvédhoz, hogy pontot, pontokat akar szerezni, nem állt be védekezni. Agresszívan felléptek a vendégek, és egy ilyen helyzet után ismét vezetést szereztek. A második félidőt kicsit jobban kezdte a Honvéd, egyenlíteni is tudott. Birtokolta a labdát, s ekkor már a Békéscsaba kevesebb veszélyt jelentett a kapujára. Az volt a kérdés, hogy mikor szerez vezetést a Honvéd. Végül a szerencse is a hazai csapat mellé állt, és meg tudta nyerni a mérkőzést – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik