NB I

Hiába keresték a Fradi millióit Berki Krisztiánon

Az ügyészség szerint nem állapítható meg bűncselekmény.

Meglepő dokumentum jutott a Borsbirtokába: a júliusi ügyészségi határozat szerint a korrupciós és gazdasági bűnügyekre szakosodott rendőröknél indult nyomozást megszüntették Berki Krisztián ellen. „Nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény” – áll a dokumentumban.

Huszonhétmillió forint. Ennyit kerestek egy Ny. Mihály nevű férfi feljelentése alapján, különös módon a rendőrök őt sosem találták meg. „Ismeretlen személyazonosságú személy” – olvasható a határozatban.

Ennek ellenére négy éven át nyomoztak, ezerötszáz oldalnyi nyomozati anyag született, eredmény azonban nem. Harminckilenc kifizetési pénztárbizonylat, hat kiadási pénztárbizonylat, és egy 4200 eurós (több mint egymilliós tétel) alapján keresték az eltűnt közel húszmilliót.

Az indoklásból kiderül, a bizonylatok nagy részét nem töltötték ki teljeskörűen. Hiába szerepelt ezeken szinte mindig a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója – vagyis Berki Krisztián – aláírása, a szignók között voltak eltérések, sőt, sokszor az aláírás-bélyegzőt használták. Azt pedig nem csak ő tehette. A pénztáros vallomása szerint ráadásul nem is mindig annak a neve került a bizonylatokra, aki valójában átvette a pénzt.

A Bors megkeresésére Berki először azt kérte, ne írjanak erről, ha már az elmúlt fél évben senki nem tette. Később mégis kötélnek állt.

– Az egyetlen magyar vagyok, aki örül a vizsgálatoknak, mert így mindig kiderül, hogy amit csinálok, azt a törvényi előírásoknak megfelelően teszem. Örülök, hogy a nyomozó hatóság munkája is megerősíti ezt. A szívem továbbra is zöld. Azokon pedig, akik az elmúlt években tényként állították, hogy én loptam el a Ferencváros pénzét, jogi úton veszek elégtételt. Ebből vásárolom majd az új családi házamat – mondta Berki, aki hozzátette: egyedül Friderikusz Sándort avatta be a Fradi-pénzekkel kapcsolatos eljárásba.

Olvasói sztorik