NB I

Furcsa látvány: lilába és rózsaszínbe borult a Fradi stadionja és honlapja

A háttérben egy támogatói szerződés bejelentése áll.

Pénteken futótűzként terjedt el az interneten néhány fotó, amelyen a Ferencváros stadionja, a Groupama Aréna az ősi rivális Újpest színébe, lilába borult. Facebook-oldalunkon is megosztottuk az ezt ábrázoló fotót, amely nem váltott ki osztatlan sikert a klub szurkolóinak körében.

Ma aztán a fradi.hu honlap is színt váltott, és kiderült, mi áll a stadionos ügy hátterében: a Ferencvárosnál egy új támogatót jelentettek be, méghozzá a Magyar Telekomot, amelynek a színe a magenta, azaz a rózsaszín – ez tűnhetett több szem számára is lilának.

A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Telekom a mai napon hosszú távú, három évre szóló megállapodást írt alá – írja a klubhonlap. A Telekom a szerződés aláírásával a Ferencvárosi Torna Clubbal korábban megkezdett együttműködését kívánja elmélyíteni. A vállalat 2014. óta támogatja a legpatinásabb hazai csapat, az FTC labdarúgó utánpótlás-nevelését, a mai naptól pedig a felnőtt férfi futballcsapat főtámogatójaként igyekszik még jobban hozzájárulni a klub sikereihez.
A most bejelentett megállapodás a Telekom általános sportszponzorációs stratégiájához, az anyavállalat nemzetközi szintű támogatási rendszeréhez illeszkedik: az ország vezető telekommunikációs szolgáltatójaként a cég a hazai sportélet legnépszerűbb és legsikeresebb szereplőinek – a Magyar Olimpiai Bizottság, a MVM Veszprém, a Magyar Úszó Szövetség valamint az FTC – munkáját segíti.

– Az elmúlt években végzett komoly és alapos munka eredményei egyre inkább érzékelhetőek az FTC-ben – tette hozzá Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. – A Fradi labdarúgócsapata 2015-ben megnyerte mind a Magyar, mind a Liga-, mind a Szuperkupát és ezüstérmet szerzett a bajnokságban, az ősszel pedig látványosan elhúzott a mezőnytől, magabiztosan vezeti a magyar bajnokságot. Sikereinket többek között szponzorok segítségével tudtuk elérni. Minden újabb támogató nagy lökést adhat a csapatnak. Egy ilyen hatalmas és nagyszerű cég, mint a Telekom remek partnere lehet a legnagyobb és legnépszerűbb klubnak. Lehetne bármekkora is az akaratunk, a Fradi-szívünk, ha olyan jelentős, megbízható és professzionálisan működő társaságok, mint például a Telekom, nem éreznék úgy, hogy érdemes támogatni a Ferencvárost. Reméljük, a kapcsolat jól működik, meg tudjuk hálálni a belénk fektetett bizalmukat. Azon leszünk, hogy az előttünk álló időszakban is trófeákkal, kiemelkedő sikerekkel tegyük emlékezetessé közös küldetésünket! – mondta Kubatov Gábor.

Olvasói sztorik