NB I

Egy félidőt bírt a Debrecen a Fradi ellen

Az első játékrész még 0-0-lal zárult, de aztán legyűrte a hajdúságiakat a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 3-0 (0-0)
Üllői út, 7000 néző
Játékvezető: Kassai – Erős, Viszokai – Ring
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pintér, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy Á. – Sesták, Hajnal (Varga R., 46.), Lamah – Böde (Busai, 86.)
Vezetőedző: Thomas Doll
Debrecen: Radosevic – Lázár, Mészáros, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Szakály, Bódi (Tisza, 70.) – Sidibe (Dr. Horváth Zs., 80.), Balogh, Coulibaly (Castillion, 70.)
Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Ramírez (66.), Gera (78.), Radó (87.)

Az előző fordulóban idei első bajnoki vereségét elszenvedő Ferencváros ezúttal a mindig kemény ellenfélnek számító Debrecent fogadta a Groupama Arénában. Bár a Zöld-fehérek előnye jelentős a bajnokságban, Thomas Doll vezetőedző aligha volt boldog az MTK elleni meccs után. A Debrecen a forduló előtt a 4. volt a bajnokságban, egy pontra a dobogótól, azaz a nemzetközi kupaszereplést érő helytől. A hajdúságiak annak reményében érkeztek a fővárosba, hogy legalább ezt a pozíciójukat tartani tudják.

Tekintélyes számú hiányzója volt a két félnek. Gyömbér és Batik a Fradinál, Varga József, Zsidai, Novakovics, Ludánszki, Máté Péter, Kulcsár Tamás, Balogh János a Lokinál nem lehetett ott.

Már az elejétől a Ferencváros fektetett nagyobb energiát a támadásokba, Böde az első percben próbálkozott, Radosevic védett. A hetedik percben kissé kiszabadult a Loki, Sidibe elől még menteni tudtak, Lázár azonban lőhetett, Pintérnek kellett blokkolnia a Fradi ötösén. A 14. minutumban ismét a debreceniek előtt adódott komoly lehetőség, amit Balogh packázott el az ötösön. Négy perccel később Lamah is bemutatta Balogh Norbert mutatványát: ő ziccerben sokkolta csapattársait és a szurkolókat rossz labdaátvétellel.

A 23. percben Böde már az ötösön járt, amikor Sidibe mentett előle. Két percre rá újra Lamah hibázott, amikor hosszú másodpercek alatt sem tudta megszelidíteni a labdát. A 26. percben Sesták lesről, de ziccerben fejelt Radosevic kezébe.

Bár továbbra is a Fradi nyomott, helyzet a félidő hajrájáig nem alakult ki, amikor is Lamah beadását Mészáros vágta ki. Ez még nem az utolsó helyzet volt, később ugyanis Böde fejelt Hajnal elé, aki kapásból tüzelt, Radosevic óriásit védett. Négy perccel a vége előtt Sesták jobbról húzott közép felé, eltolta a védők előtt, majd fölé lőtt. Ezzel döntetlenre végződött az első játékrész.

A félidőben Hajnalnak kellett kisebb sérülése miatt elhagyni a pályát, Varga Roland érkezett. A második 45 perc ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt: kisebb-nagyobb Fradi-helyzetekkel. Előbb Sesták, majd Gera próbálkozását védte Radosevic, majd a 63. percben még egyszer sikerül elhárítania a gólt, ekkor Böde Lázáron megpattant fejesét fogta.

Három perccel később már nem volt ellenszer: Ramírez a totojázó Mészáros mellől, 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A gólt követően Sesták helyére Radó állt, a 70. percben Coulibaly és Bódi jött le, Castillion és Tisza érkeztek. A 74. minutumban Szakály sárgult be Gera megrúgásáért.

A 77. percben dőlt el minden lényegi kérdés: Radót a tizenhatos sarkán a korábbi ferencvárosi Jovanovic rúgta fel, a büntetőt Gera lőtte a jobb alsóba (2-0).

A 80. percben Sidibe is lejött, Dr. Horváth Zsolt folytatta a helyén. Öt perccel később Varga Roland kapott sárgát, majd Böde helyére jött Busai.

A meccs vége előtt kevéssel, a 87. percben aztán Radó maga is vállalt egy gólt, Ramírez passza után jó 25-ről tette be Radosevic kapujába (3-0).

A Ferencváros győzelmével továbbra is hallatlanul magabiztosan áll az élen, míg a Debrecent megelőzte a Videoton FC.

A Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, korábbi válogatott játékos és szövetségi kapitány:

– Nagyon vártam ezt az összecsapást, hiszen a Debrecen a Videoton FC elleni augusztus végi összecsapás óta – amely meccsen ellenőr voltam – ki sem kapott. A Fradit pedig azért nem temettem volna, mert a múlt heti, MTK ellen elveszített bajnokijuk nekem nagyon tetszett a játékuk. Három-négy kapufát rúgtak, egyszerűen nem mentek be a helyzetek – ez természetesen semmit nem von le az MTK érdemeiből. Ma 4-1-4-1-es hadrendben játszottak az első játékrészben, míg a Loki 4-3-3-mal állt fel, Sidibe pedig gyakran visszalépett a bal oldalt. Az első félidőben is több helyzete volt a Ferencvárosnak, gólokat szerezhettek volna. Hajnal, Gera, Nagy Ádám és Ramírez voltak a hazaiak legjobb játékosai. Kissé hiányoltam a jobb oldali támadásvezetéseiket; ennek ellenére nemzetközi szintű futballt láthattunk. A Debrecennek is megvoltak a lehetőségei, elsősorban Bódi és Szakály révén; Balogh pedig jókora helyzetet hagyott ki, amikor jócskán Sidibe mellé passzolt. A félidőben felmerült bennem, hogy vajon melyik csapat fog elfáradni. A Ferencváros rendkívül kemény 60-70 percet szokott nyomni, amiben teljesen lefárasztja ellenfelét. Úgy érzem, most is ez történt. Bár a második játékrészben is voltak helyzetei a Debrecennek, csak idő kérdése volt, mikor kapnak gólt. Varga kényszerű behozatalával az FTC jobb oldala is veszélyessé vált, Dilaver véleményem szerint korábban nem mozgott előre eleget. Ramírez és Radó is csodálatos gólt rúgott, ezekkel pedig eldőlt a találkozó. Összességében egyértelműen ellenfele fölé nőtt a Ferencváros és megérdemelten győzött.

Olvasói sztorik