NB I

Emberhátrányban mentett pontot a DVTK

Ezúttal a Paks elleni bajnokin nyomta meg a hajrát a miskolci együttes.
OTP Bank Liga, 17. forduló
Diósgyőri VTK – Paksi FC 1-1 (0-1)
Miskolc, játékvezető: Farkas Á.
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Huszics – Barczi, Manjrekar (Griffiths, 54.), Kitl, Koman (Bognár I., 67.) – Novothny (Bacsa, 54.) – Grumics. Edző: Bekő Balázs
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Bartha, Kesztyűs (Vági, 84.), Kecskés, Bertus, Koltai (Hahn, 68.) – Balázs Zs. (Bajner, 88.) Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Griffiths (87.), illetve Balázs Zs. (31.)
Kiállítva: Grumics (65.)

A legutóbbi három bajnokiján pont nélkül maradó Diósgyőr a zsinórban öt győzelmet arató, augusztus vége óta veretlen Paksot fogadta az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

A hazaiaknál Halmai Ramon és Bősz Levente sérülés, míg Egerszegi Tamás eltiltás miatt nem állt a csapat rendelkezésére, visszatért viszont a július óta NB I-es meccset nem játszó Szenad Huszics.

A harmadik percben előbb éppen Huszics beadása után tisztáztak a vendég védők az ötösön, majd a másik oldalon egy beadás ment el érintés nélkül a kapufa mellett. Tíz perccel később előbb két lövést is blokkoltak a paksi védők, majd Huszics egy levágódó labdát lőtt Molnár kapus lábába. Az ellentámadásból Bartha tesztelte Radost: a DVTK kapusa is a helyén volt, vetődve védett. A játékrész közepén Koman tálalt Kitl elé, akit azonban a kifutó Molnár megelőzött. Radosnak is volt dolga megint: a fordulásból Kulcsár lövését védte, majd a kipattanó már nem talált kaput – derül ki a DVTK honlapjánakbeszámolójából.

A 27. percben a hazaiak közel kerültek a vezetéshez, de Molnár előbb Barczi távoli lövését védte, majd a kipattanóra Grumics csapott le, de a kapus bravúrral ezt is hárította. A 31. percben vezetést szerzett a Paks: egy kontra végén Koltai beadását Balázs Zsolt lőtte a jobb alsóba (0-1). Egy-két veszélyesebb hazai beadással zárult az első félidő – előnyben mehetett szünetre a Paks.

A második játékrészt Barczi lövése nyitotta, majd Bertus szabadrúgása zúgott el a kapufa mellett. Megnyomta az első negyedórát a Diósgyőr: Barczi előbb ismét egy lövést eresztett el, majd szögletét mentették a védők. A csereként beállt Griffiths is közel járt a gólhoz, azonban Molnár ezúttal is nagy bravúrral mentett.

A 65. percben igen nehéz helyzetbe került az amúgy sem éppen jó passzban lévő DVTK: Grumics rúgott Szabó után, amiért a játékvezető azonnal kiállította – emberelőnyben folytathatta az előnyét őrző paksi együttes. A hajrába érve kamatoztatta is mezőnyfölényét a Paks: előbb Hahn került helyzetbe, majd Szabó beadásáról maradtak le a társak. A DVTK is harcolt az egyenlítésért: Bognár emelését a kapus biztosan fogta, majd Bacsa beadását vágták ki nem sokkal később a védők.

Az utolsó percekben is ment előre a DVTK, de sokáig úgy tűnt, a Paks szervezett játékának nem találja ellenszerét. Azonban idén már nem először az utolsó percek meghozták a pontot érő DVTK-gólt: a 87. percben Georges Griffiths emelte át a labdát Molnár felett (1-1). Emberhátrányban mentett pontot a DVTK: a vége 1-1.

– Nem volt egy túl nagy iramú mérkőzés. Semmi különleges nem volt a Paks játékában: visszaálltak, próbálták a biztonságos védekezésre helyezni a hangsúlyt, és abból építkezni. Érdekes módon viszont a Diósgyőr is csak a kiállítás után kezdett el játszani, akkor viszont abszolút nem tűnt úgy, hogy emberhátrányban futballozik. Akkor adódtak helyzetek, utólag viszont örülnie kell a hazaiaknak az egy pontnak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik