NB I

Egy félidő elég volt a Vidinek a Vasas ellen

Kovács és Gyurcsó góljaival simán győzött a bajnok a kiesőjelölt ellen.
OTP Bank Liga, 16. forduló
Videoton – Vasas 2-0 (2-0)
Székesfehérvár, 1616 néző. Játékvezető: Pintér
Videoton: Danilovics – Nego, Juhász, Vinicius, Szolnoki – Pátkai, Pölöskei – Gyurcsó (Sejben, 75.), Kovács, Oliveira (Suljic, 62.) – Feczesin (Rudolf, 82.). Edző: Horváth Ferenc
Vasas: Nagy G. – Preklet, Grúz, Debreceni, Pajovics – Vida, Vukaszovics, Adamovics (Könyves, a szünetben) – Remili (Berecz, 85.), Pavlov, Ubiparip (Novák, 75.). Edző: Simon Antal
Gólszerző: Kovács (10.), Gyurcsó (32.)

A Sóstói stadion nézőszámán nem látszott, hogy a válogatott Eb-re jutása jótékony hatással lenne a bajnoki meccsek nézőszámára, a kezdő sípszóig alig 1500 szurkoló gyűlt össze a hűvös novemberi időben. A Videoton kezdőcsapatából hiányzott a válogatott győztes pótselejtezőjének egyik hőse, Lang Ádám – nem okvetlenül ezért, de már a 2. percben majdnem összehozott egy gólt a hazai védelem. Negótól elvették a labdát a bal oldalon, a beadás után Pavlov két méterről fejelt a labdába, de Danilovics nagy bravúrral kiszedte a gólvonal elől a fejest.
A Vidi bezzeg azonnal gólra váltotta első lehetőségét. A 10. percben Kovács István indult lendületesen a Vasas kapuja felé, eltolta a labdát egy ember mellett és mielőtt odaléphettek volna neki, 18 méterről, jobb külsővel csavart a jobb alsó sarokba, nagyon szép gól volt. Két perccel később megint Kovács villant, szépen fordult le a 16-os jobb oldalán a védőjéről, középre tett labdáját Nagy Gergely elcsípte Feczesin elől.
A 20. percben az okozott derűs pillanatokat, hogy a Videoton egy szögletkombinációból a félpályától hazaadásig „jutott”. Láttunk már sikeresebb megoldást is. Például a másik oldalon, amikor a Vasas-szögletet követően Danilovicsnak kellett bravúrt bemutatnia Ubiparip lövése után. Próbálkozott lövésekkel a házigazda is, a 30. percben Gyurcsó nem sokkal tüzelt a bal oldali kapufa mellé. Két percre rá tökéletesen célzott: huszonöt méteres szabadrúgásból, középről, jobbal tekert a kapu bal oldalába, 2-0. Rögtön utána majdnem meglett a dupla is a Vidi szélsőjének, ezúttal a rövid sarokra lőtt közelről, Nagy Gergely szépen védett. Kisebb hazai lehetőségekkel ért véget a félidő, egyoldalú volt a játék képe, a Vasas alig tudott eljutni a Videoton tizenhatosáig.

A második félidő ugyanúgy Vasas-helyzettel indult, mint az első, Danilovics határozott közbeavatkozására volt szükség, amikor ketten vitték a kapujára a labdát, a Vidi kapusa megoldotta a helyzetet. A hazaiak nem törték magukat túlságosan a biztos vezetés birtokában, kiegyenlítettebb volt a játék, mint az első félidőben.
Továbbra is Gyurcsó Ádám volt a legaktívabb a fehérváriak támadói közül, volt, hogy Kovácsot hozta helyzetbe, volt, hogy egyedül próbálkozott. Kovács István lövését blokkolták az angyalföldi védők, ebben a játékrészben ez is eseménynek számított. A 73. percben munkája akadt a hazai védelemnek is, Juhász Roland fejelte ki a labdát egy veszélyes Vasas-szögletet követően. Horváth Ferenc az utolsó negyedórára beküldte fiatal csatárát, Sejben Viktort, Gyurcsó helyére, sőt, hamarosan Rudolf Gergely is beállt, először a bajnokságban, Feczesint váltotta.

A második félidő nem igazán hozta tűzbe a hidegben fázó nézőket, a fehérvári csapat alig vezetett veszélyes támadást, az első félidő alapján ennél többet volt várható, főleg, hogy a két hetes bajnoki szünet miatt fáradtak se nagyon lehettek a játékosaik. A Vasasnál sem tudták érdemben kihasználni a szünetet a jelek szerint, ezzel az erőtlen, gyámoltalan játékkal nem sok esély lesz a bentmaradásra. Összességében simán nyert a Vidi, visszavágva az ősz 2-1-es angyalföldi vereségért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik