NB I

Elfogadja, ha nem játszik, de változtatna ezen

Rodenbücher István úgy érzi, még pár évig megállja a helyét az élvonalban.

Rodenbücher István ebben az évadban még nem léphetett pályára NB I-es bajnoki mérkőzésen a Paks csapatánál. A jelenleg a tabella második helyén álló együttes védője nyolc alkalommal került mérkőzéskeretbe, de mindannyiszor a cserepadon ülte végig az aktuális bajnokit. Mivel a pályafutásának elejét az MTK-ban töltő labdarúgó is elmúlt már 31 éves és aligha lesz fiatalabb, mostani helyzete több kérdést is felvet. A Rangadó.hu őt kérdezte.

– Amennyiben továbbra sem sikerülne kiharcolnia a helyét a kezdőben, elképzelhető, hogy továbbáll?

– A Paks kerete huszonöt fős, sajnos nem játszhat mindenki. Elfogadom, ha nem lépek pályára, de természetesen szeretnék ezen változtatni. Nyárig van szerződésem a Paksnál. Amennyiben a későbbiek folyamán sem változik a helyzet, könnyen elképzelhető, hogy tovább állok. Ez még a szezon folyamán kialakul, mindenképpen beszélek még addig a vezetőedzővel és az ügyvezető úrral is erről – mondta Rodenbücher István.

– Ha a távozás mellett teszi le a voksát, csak az NB I jöhet szóba?

– Úgy érzem, van még bennem annyi, hogy első osztályú csapatban folytassam. Egy pár évig ez még nem fog változni.

– Mit jelent ez a pár év? Meddig tud még ezen a szinten teljesíteni?

– Egyelőre szerencsére semmi baj nincs. Jó állapotban érzem magam, a játékom alapján is megállom a helyem az NB I-ben. Ez persze gyorsan változhat, de most még nincs szó ilyenről.

– A Paks a hétvégén a harmadik Haladást látja vendégül. Milyen találkozóra számít?

– Roppant nehéz mérkőzésre. Két pazar formában lévő csapat csap össze. Kevésgólos, de jó iramú összecsapás várható, igyekszünk kiszolgálni a közönségünket.

– A szezonra nézve mit vár a csapatától? Jelenleg a dobogón állnak, tartható ez?

– Mindenképpen. A Fradi ugyan kimagaslik ebből a mezőnyből, de a többi tizenegy csapat majdnem hogy egyforma. Van, amelyiknek erősebb a kerete, de nem olyan mértékben, amit ne lehetne kompenzálni. A mi keretünk alkalmas a dobogós helyezésre.

Olvasói sztorik