NB I

Bajner gólt lőtt nevelőklubjának

A dobogósok csatáján a Paks hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Haladást az OTP Bank Liga 16. fordulójában.
OTP Bank Liga, 16. forduló
Paksi FC – Swietelsky Haladás 2-0 (0-0)
Paksi Stadion, 500 néző, játékvezető: Vad II
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay Zsolt, Szabó János – Kesztyűs – Koltai T., Kecskés (Bajner, 82.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Hahn, 73.) Edző: Csertői Aurél
Haladás: Király – Angyal (Gosztonyi, 59.), S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Iszlai, T. Wils – Gaál B., Németh M. (Medgyes, 73.), Halmosi – Martínez (Ugrai). Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Lenzsér (49.), Bajner (84.)

Az NB I-es bajnokság 16. fordulójának egyik rangadóján a második helyezett a Paks a harmadik Szombathelyi Haladást látta vendégül. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Németh Márió lövését Molnár nagy bravúrral hárította. Ezt követően átvette a játék irányítását a Paks, de a hazai próbálkozásokat vagy blokkoltál a védők, vagy nem találtak kaput.

A játékrész második felében kijött a szorításból a Haladás, Mészöly Géza csapata kapuja elé szorította a tolnaiakat, de csak úgy mint a másik oldalon, a Paks védői is minden löketbe beletették magukat, így az első félidőben nem született gól.

A második játékrész negyedik percében megszerezte a vezetést a Paks: Bertus ívélését Szabó János az ötösről visszafejelte az érkező Lenzsér elé, aki a hálóba passzolt. (1-0)

A Haladás a második félidőben nem tudott sokat mutatni, további lehetőségei is inkább a hazaiaknak voltak. A Hali nem tudta feltörni a Paks védelmét, a hajrában pedig egy kontra végén a szombathelyi születésű Bajner Bálint emelt Király Gábor felett a kapuba, és állította be a végeredményt. (2-0)

– Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyert a paksi csapat – kezdte értékelését a Paks korábbi válogatott védője, a Rangadó.hu szakértője, Éger László. – A talaj miatt mindkét csapatnak nehéz dolga volt, de a mérkőző felek jól alkalmazkodtak egymás stílusához. A kilátogató nézők egy nagyon jó mérkőzést láthattak. Mindkét együttes nagyon egységes volt, de a párharcokban a paksiak jobbak voltak. Bajner Bálint a végén fantasztikus gólt szerzett. Ha ezt az angol, vagy spanyol bajnokságban lövik, akkor hetekig mutogatják.
Olvasói sztorik