NB I

Hosszú idő után nyert Kispesten az Újpest

A Honvéd a hajrában egyenlíthetett volna, de Kovács Zoltán remekül védett.
OTP Bank Liga, 16. forduló
Bp. Honvéd – Újpest FC 1-2 (0-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics (Holender, 57.), Lovrics, Bobál D. – Baráth, Gazdag, Hidi (Vernes, 77.), Vasziljevics (Prosser, 65.), Kamber – Youla. Edző: Marco Rossi
Újpest: Kovács Z. – Heris, Kálnoki-Kis, Litauszki, Mohl – Bardhi, Szankovics, Balogh B., Hazard (Cseke, 89.), Balázs B. (Andrics, 64.) – Diagne. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Bobál D. (81.), illetve Diagne (68.), Hazard (73.)

Az Újpest rutinos kapusa, Balajcza Szabolcs izomfáradtság miatt kisebb pihenőre kényszerült, ezért az október elején rendezett debreceni mérkőzéshez hasonlóan ismét Kovács Zoltán védett.

A második percben egy visszapattant labdát Kamber ívelte a kapu fölé a tizenhatos sarkáról. Ezután Botka Endre beadását az újpestiek kapusa az utolsó pillanatban ütötte szögletre Youla fejéről. A beívelés után Kamber fejelt kapura, Szankovics a gólvonalról mentett. A második sarokrúgásnál Lovrics fejelt alig fölé.

A 14. percben Mohl bedobásából Hazard lőtt, egy méterrel tévedett. Három perccel később a félpályán szerzett labdából Bardhi és Balogh Balázs játszott össze, utóbbi lövése fél méterrel célt tévesztett. A 21. percben Balázs Benjámin lőtt a hálóba, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A 33. percben Hazard 18 méteres kísérletét Kemenes szögletre ütötte, majd lőtt fölé. Az első félidő vége felé közeledve Diagne közeli próbálkozását Kemenes lábbal védte, a kipattanót Mohl akrobatikus mozdulattal lőtte fölé öt méterről. Jobban kezdtek a hazaiak, helyzeteik is voltak, majd a félidő második felében már az újpestiek előtt adódott több lehetőség, de gólt ők sem szereztek.

A szünet után egy ideig nem forogtak veszélyben a kapuk, leginkább a középpályán pattogott a labda. Aztán az 58. percben Youla unta meg mindezt, de távoli lövése mellé ment. Tíz perccel később Diagne fedezte a labdát, Balogh Balázs lövése még kijött a kapusról, de a kipattanót Diagne továbbította a hálóba (0-1).

Kisvártatva eldöntötte a meccset a vendégcsapat, amely a 73. percben Kylian Hazard első NB I-es góljával – a gólpassz Diagnét dicséri – megduplázta előnyét (0-2). A 81. percben szépített a Honvéd: a kapu előtti kavarodás során Bobál Dávid lőtt a kapuba (1-2). Az egyenlítés is összejöhetett volna a házigazdáknak, de Kamber 12 méterről – kevéssel – mellé lőtt, majd a 91. percben Kovács Zoltán kétszer is nagyot védett.

Az Újpest legutóbb 2012 áprilisában tudta legyőzni a kispestieket, a Bozsik Stadionban pedig a mai meccset megelőzően 2011 májusában nyert.

forás: honvedfc.hu és ujpestfc.hu

– Verhető Újpesttől kapott ki a Honvéd. Az első félidőben fölényben játszott a vendégcsapat, aztán szerzett két gólt, ám a Honvéd előtt 2-1-es hátrányban is adódott két nagy lehetőség. Kovács Zoltán kapus megfogta mindkettőt, így elvitte a pontokat az Újpest – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.
Olvasói sztorik