NB I

Korábbi klubjuk ellen készülnek a Fradi-játékosok

Közben Gyömbér Gábor csapatkapitány bajusza megállíthatatlanul növekszik.

Kapcsolódó cikkek

Örökrangadót játszik a Ferencváros és az MTK a hétvégén: szombaton 18 órakor az MTK ideiglenes otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban lépnek pályára a felek. Thomas Doll, az éllovas Ferencváros vezetőedzője természetesen bízik benne, hogy folytatja csapata 34 mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenségi sorozatát.

– Egy kicsit jókor is jött ez a hosszabb szünet a válogatott mérkőzések miatt – mondta a német szakvezető. – Egyrészt, a nemzeti csapatot és a válogatott játékosainkat óriási siker érte, hiszen a magyarok kijutottak az Európa-bajnokságra. Másrészt, a többi labdarúgónak volt ideje, hogy egy pillanatra értékelje az eddigi helyzetet, regenerálódjon. A szezon hátralévő részében ugyanis rengeteg komoly feladat vár még ránk. Legközelebb rögtön szombaton, az MTK ellen, remélem, hogy ott folytatjuk a bajnokságot, ahol abbahagytuk, és legyőzzük a kék-fehéreket.

Két Fradi-játékos számára különösen pikáns lesz az örökrangadó, hiszen Busai Attila és Pintér Ádám is szerepelt korábban a kék-fehéreknél.

– Az MTK-ban nevelkedtem, közel tíz évet töltöttem ott, így külön motiváció számomra, hogy a hétvégén pályára léphessek – kezdte Busai Attila a Ferencváros honlapján. – Sőt, remélem, gólt is szerzek korábbi együttesem ellen. Bár a válogatott szünet alatt csak alacsony létszámban tudtunk dolgozni, sok technikai gyakorlatot hajtottunk végre, így ez az időszak is hasznosan telt. Persze egyikünk sem örül, hogy a hét közben a Csákvártól vereséget szenvedtünk, de most csak az a fontos, hogy szombaton megszerezzük a három pontot.

Busai Attilához hasonlóan Pintér Ádám is fokozott lelkesedéssel várja a szombati összecsapást.

– Nagyon sokat köszönhetek az MTK-nak, de hétvégén győztesként akarom elhagyni a pályát – mondta a lapnak a válogatott középpályás. – Egyénileg is nagyon készülök, remélem, hogy az összes párharcomból én jövök majd ki győztesen. Az elmúlt két hét nagyon fárasztó volt, minden a norvégok elleni párharcról szólt. De remek érzés, hogy sikerült továbbjutni, és most már teljes mértékben az MTK-ra készülünk. Remélem, győzni tudunk szombaton is.

A csapatkapitány és a bajusz

A Ferencváros 2014-hez hasonlóan idén is csatlakozott az Ausztráliából indult Movember mozgalomhoz. Ennek lényege, hogy felhívja a figyelmet a prosztatarákszűrés fontosságára. A figyelemfelkeltés eszköze pedig nem más, mint a teljes hónapban folyamatosan növő bajusz.

Az FTC kapitánya, Gyömbér Gábor október utolsó napja óta nem borotválta le a bajszát, így hirdeti minden fradista számára, hogy a szűrővizsgálatok fontosak és a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel.

Olvasói sztorik