NB I

Nem bírt az Újpest a Dunaújvárossal

Felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – Újpest FC 2-2 (1-1)
Dunaújváros
DPASE: Dániel – Koval, Gengeliczki, Lorentz, Tamaskó, Villám, Petneházi (Tóth Cs., 57.), Jakab, Csehi, Eppel, Sóron (Sellák, 59.). Edző: Artner Tamás
Újpest: Kovács Z. (Balajcza, a szünetben) – Heris, Kálnoki-Kis, Litauszki (Nagy T., 59.), Balogh B. (Diarra, 59.), Diagne (Cseke, 74.), Perovics (Hazard, a szünetben), Mohl (Sallói, a szünetben), Nagy G. (Forró Gy., a szünetben), Sankovics, Andrics (Balázs B., 59.). Edző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerzők: Magasföldi (40., 90.), illetve Mohl (44.), Diagne (tizenegyesből 70.)
Kiállítva: Kálnoki-Kis (88.)

Az Újpest pénteken kora délután a Dunaújváros otthonában játszott edzőmeccset. A találkozó gyászszünettel indult: a csütörtökön elhunyt Fülöp Mártonra és Várhidi Pálra emlékeztek a felek – számolt be a lila-fehérek honlapja.

A negyvenedik percig kellett várni az első gólra: Magasföldi József szerzett labdát, majd Kovács mellett a hálóba helyezett (1-0). Még az első félidőben egyenlített az élvonalbeli együttes: Mohl Dávid egy szabadrúgás utáni kavarodásban talált a kapuba (1-1).

A második félidő elején is mezőnyben folyt a játék, jó 25 percnek kellett eltelnie a következő gólig. A hetvenedik percben Diagnét buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett értékesítette (1-2). A 88. percben Kálnoki-Kis kezezett utolsó emberként: piros lap! A szabadrúgásból Magasföldi szerezte meg saját és csapata második gólját – a vége 2-2 lett.

Olvasói sztorik