NB I

Edzőmeccsen nyert a Vasas

Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Gyöngyös AK 3-1 (1-0)
Mátraháza
Vasas: Póser – Preklet, Pajovics (Debreceni, a szünetben), Romics, Tóth O. (Szilágyi Z., a szünetben), Lázok, Vukaszovics, Adamovics, Remili (Czitkovics, a szünetben), Ádám M., Kenesei (Pavlov, a szünetben). Edző: Simon Antal
Vasas-gólszerzők: Remili, Pavlov, Lázok

Szerda délután felkészülési mérkőzést játszott az élvonalbeli Vasas a Heves megyei I. osztályú Gyöngyös AK ellen, amelyen 3-1-es győzelmet aratott – számolt be a klub honlapja.

Több hiányzója is volt a Vasas-keretnek, de így is magabiztosan múlták felül ellenfelünket. Az edzőmérkőzésen Simon Antal nem számíthatott Nagy Gergelyre, Vida Mátéra, Berecz Zsomborra és Hangya Szilveszterre, akik már Izraelben tartózkodnak az U21-válogatottal. Továbbá egyéni edzést végzett Novák Csanád, Könyves Norbert és Vojo Ubiparip is, illetve sérülés miatt Osváth Attila, valamint megbetegedés miatt Grúz Tamás sem álltak a vezetőedző rendelkezésére.

Az egész mérkőzés alatt a Vasas dominált. Sok-sok helyzetet sikerült kialakítania, melyek közül több kimaradt, de végül három gólt szerzett. Az első találat még az első játékrészben született: a bal oldalon vezetett akciót a Vasas Kenesei révén, aki jó ütemben indította Remilit, aki egy csel után magabiztosan lőtt a kapuba (1-0). A második Vasas-gólt Pavlov szerezte, aki egy jobboldali beadást követően volt eredményes (2-0). A harmadik gól pedig Lázok nevéhez fűződik, aki szintén a jobb oldalról tört kapura, és szépen átemelte a kissé kint álló gyöngyösi kapust (3-0).

Egy gólt viszont bekaptak az angyalföldiek, így végül 3-1 arányban múlták felül a Gyöngyöst.

A mérkőzést végigjátszotta Danijel Romics, aki igaz, hogy mérkőzéshiányban szenved, de a fizikai állapota rendben van. Így ez az edzőmeccs alkalmas volt arra, hogy ismét játékba lendüljön, valamint arra is, hogy felvegye a csapat ritmusát, stílusát. A szerdai mérkőzésen magabiztosan játszott, de érezhető, hogy szoknia kell még a csapatot. Ám az már most kiderült, hogy belső védő poszton a Vasas erőssége lehet.

Olvasói sztorik