NB I

Debrecen–Békéscsaba: 7-0 után 1-1

Coulibaly nem játszott, egy 15 éves kapus viszont bemutatkozott.
Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (0-1)
Békéscsaba, játékvezető: Iványi
Békéscsaba: Ilizi (Mursits, 71.) – Vadász, Vaskó (Balog Zs., 80.), Damjanovics (Fehér Zs., 80.), Fabio – Szalai D. (Bényei, 59.), Piermayr (Bagi, 70.), Spitzmüller (Borbély, 70.), Svedjuk (Juhász Gy., 59.) – Punosevac, Korudzsijev (Szilágyi P., 59.). Edző: Zoran Szpisljak
DVSC: Radosevics (Deczki, 70.) – Nagy Z., Szilvási, Brkovics (Máté P., a szünetben), Ferenczi J. (Sós, a szünetben) – Jovanovics, Varga J., Szakály P. – Tisza (Sidibe, a szünetben) – Kulcsár T. (Szécsi, 63.), Horváth Zs. (Bereczki, 63.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Fabio (65.), illetve Kulcsár T. (9.)

Felkészülési mérkőzésre volt hivatalos a Debrecen az ősi rivális Békéscsaba otthonába. Érdekesség, hogy a közelmúltban az újonc hétgólos vereséget szenvedett a DVSC vendégeként bajnoki találkozón, most viszont döntetlen lett az eredmény.

A nagy ködben rendezett összecsapáson a Loki az első perctől kezdve irányította a játékot, és a kilencedik percben már a vezetést is megszerezte: Horváth Zsolt lőtt a balösszekötő helyéről, de a kapufát találta el, a visszapattanó labdát Kulcsár Tamás közelről a hálóba továbbította (0-1). Ezután is a vendégek támadtak, helyzeteket dolgoztak ki, de időnként a hazaiak is eljutottak lövésig. Jó iramú, küzdelmes mérkőzés alakult ki.

A folytatásban valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, a hazaiak is eljutottak helyzetekig, a 65. percben Fabio révén az egyenlítést is összehozták, és utána már nem változott az eredmény (1-1).

A második félidőben pályára lépett a DVSC nagy ígérete, a többszörös utánpótlás-válogatott kapus, a mindössze 15 éves Deczki Máté, aki az U17-es csapatban véd, de az elmúlt napokban többször is edzett a felnőtt kerettel. Sok dolga nem akadt, egyszer kellett nagyot védenie, akkor remekül ellátta feladatát. Mindenképpen dicséretes, hogy ilyen fiatalon bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. Érdemes lesz rá figyelni, szép jövő előtt áll – írja aDVSC honlapja.

Olvasói sztorik