NB I

Bajner-gól Újpesten, nyert a Paks

Felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Paksi FC 1-2 (1-1)
Szusza-stadion, játékvezető: Bölcskei
Újpest: Balajcza (Kovács Z., a szünetben) – Nagy T. (Bogdán, 82.), Heris (Forró Gy., a szünetben), Kálnoki Kis, Mohl – Diarra (Gere, 61.), Balogh B. (Sankovics, a szünetben), Nagy G. (Andrics, a szünetben), Balázs B. (Sallói, a szünetben) – Hazard (Cseke, 61.), Diagne (Perovic, a szünetben). Edző: Nebojsa Vignjevics
Paks: Molnár P. – Kulcsár D. (Vági, 60.), Kelemen D., Gévay (Asztalos D., 60.), Báló (Szabó J., 60.) – Kesztyűs (Papp K., 60.) – Koltai (Kővári, 60.), Szakály D., Bertus (Balázs Zs., 60.), Bartha (Frőhlich, a szünetben) – Bajner (Hahn, 60.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerző: Balázs B. (41.), illetve Bajner (14.), Frőhlich (77.)

A Honvéd, Videoton duóhoz hasonlóan az Újpest és a Paks is edzőmeccsel nyitotta a válogatott szünet első hétvégéjét. A két együttes a Szusza Ferenc Stadionban csapott össze péntek kora délután.

Nagy Gábor fejese nyitotta a találkozót, gólt viszont a vendégek szereztek a 14. percben: Szakály passza után Bajner Bálint vette be Balajcza kapuját egy kontra végén (0-1). A folytatásban az Újpest volt aktívabb, Balogh szabadrúgása, majd Balázs Benjámin fejese is centikkel kerülte el a kaput, míg Nagy lövésénél Molnár védett. A 41. perc hozta meg az egyenlítést: egy szöglet után Diagne és Balázs Benjámin együttes erővel kotorták a hálóba a labdát (1-1) – az újpesti klubhonlaptudósítása utóbbi játékosnak adta a gólt.

A második játékrészben inkább az Újpest előtt adódott több lehetőség. Diarra, majd Sallói is jó helyzetben találta magát, igaz a másik oldalon Hahn is veszélyes lövéssel próbálkozott. A 77. percben Kálnoki Kis veszített labdát, Frőhlich Roland pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a hálóba helyezett (1-2). A hajrában Sallói és Forró révén még egyenlíthetett volna az Újpest, de nem sikerült betalálni, paksi részről pedig egy kapufa volt az ellentámadás eredménye – maradt az 1-2, idegenben nyert a Paks.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik