NB I

Coulibaly: „A DVSC-nek olyan játékosra volt szüksége, mint én”

Kapcsolódó cikkek

Visszatért a kétszeres gólkirály Debrecenbe. Mint arról honlapunk is beszámolt, a 34 éves Adamo Coulibaly jövő nyárig aláírt korábbi alakulatához, a DVSC-hez. A szerződés értelmében a kontraktus lejárta után a klubnak újabb egy esztendőre opciós joga van a francia támadó játékjogára.

A támadó 2009-ben érkezett a cívisvárosi gárdához, azon a nyáron tesztelte a szakmai stáb és bár láttak benne megfelelő potenciált a trénerek, a labdarúgó távozott a Hajdúságból, azonban néhány hét múlva visszatért és aláírt az abban a szezonban a Bajnokok Ligája csoportköréig jutó Lokihoz. Coulibaly a BL-ben gólt lőtt a Levadia Tallinn és a Fiorentina ellen is, az olasz gárda ellen mindkét mérkőzésen eredményes volt. Egy évvel később az Európa Liga főtábláján szerepelt a piros-fehérekkel, majd két gólkirályi címet is begyűjtött 2012-ben és 2013-ban, húsz illetve tizennyolc találattal.

Ezt követően a francia Lens csapatához igazolt, amely együttessel tavaly felkerültek az első osztályba. Nyárra szabadon igazolhatóvá vált a támadó, aki – korábbi jó szokásához hűen – feltűnt majd eltűnt a debreceniek látóköréből, végül mégis visszatért a DVSC-be, két hét gondolkodás után szignózta az elé tett megállapodást.

Adamo Coulibaly a szerződéskötés után nem sokkal nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak.

– Öröm ismét a régi társak között lenni, nem titkoltan azzal a céllal érkeztem a Lokiba, hogy játékommal újra a csúcsra segítsem a csapatot – idézi a haon.hu Adamo Coulibalyt. – Remélem, ehhez minél több góllal tudok hozzájárulni! Bár ősszel nem játszottam mérkőzést, de nem vagyok rossz állapotban és hamarosan még jobb erőben leszek. Hogy mi a véleményem a jelenlegi DVSC-ről? Még mindig kiváló gárda, amelynek olyan játékosra volt szüksége, mint én, jómagam is vissza szerettem volna térni, úgyhogy most mindenki boldog. Reményeim szerint ez a jövőben is így lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik