NB I

Osváth Attila csak a tévéből nézheti a válogatottat

Az Újpest ellen megsérülő Vasas-védő hosszú kihagyás elé néz.

Kapcsolódó cikkek

Néhány napja kiderült: a Vasas remek formában játszó védője, a felnőtt és az U21-es válogatott játékosa, Osváth Attila súlyosan megsérült. Csak április közepe tájékán térhet vissza a pályára, addig a lelátóról kénytelen figyelni bennmaradásért küzdő társait. A Rangadó.hu most őt kérdezte.

– Hogyan sérült meg?
– Az Újpest elleni bajnoki második percében következett be. A testsúlyom a jobb lábamon volt, és ekkor ütköztem Balázs Benjáminnal. Rosszul talált el és már kész is volt a baj – mesélte Osváth Attila.

– Nagy fájdalmat érzett?
– Abban a pillanatban hirtelen nem éreztem nagynak. Fájt, fájt, de nem gondoltam, hogy ennyire komoly sérülés lesz a vége.

– Milyen kezelések várnak önre?
– Jelenleg pihenek, itthon vagyok. Ha minden jól megy, jövő héten műtenek, aztán vár rám a hosszú rehabilitációs időszak. Szerencsére úgy néz ki, egy operáció elég lesz.

– Mikor kezdheti el a mozgást?
– A műtét után egy-két hétig természetesen nem, aztán gyógytornával kezdek. Januárban talán már végezhetek egyéni gyakorlatokat.

– A sérülése miatt a válogatott keretből is kimaradt. Hol fogja nézni a pótselejtezőket, mit vár a csapattól?
– Mivel időben elég közel vannak az operációmhoz, valószínűleg csak otthon, a televízión keresztül. Még a stadionba sem tudok kimenni, hiszen nem állhatok lábra egy ideig. Szeretném, ha két jó meccset játszanánk, bár tulajdonképpen az sem baj, ha nem szép, csak legyen eredményes és jussunk ki!

– Mi lesz a Vasassal? Kiharcolhatják a bennmaradást úgy, hogy a hátralévő meccsek nagy részén ön harcképtelen lesz?
– Nem lesz egyszerű. Hátul állunk és lassan most már bele kéne rázódni, ha ilyen terveket szövögetünk. Ha végre elkapjuk a fonalat, nagy nehezen megnyerünk néhány meccset, akkor megmaradhat az első osztályú tagság.

Olvasói sztorik