NB I

A Paks nyerte a hatgólos meccset

Kétszer is egyenlített a Puskás Akadémia, de a hajrában a Csertői-csapat koncentrált jobban.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Paksi FC – Puskás Akadémia FC 4-2 (1-1)
Paks, játékvezető: Karakó
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Hahn, Kesztyűs (Szakály D., 79.), Bertus, Bartha (Bajner, 84.) – Balázs Zs. (Koltai, 83.) Edző: Csertői Aurél
Puskás FC: Horváth T. – Fiola, Fodor, Herceg, Dinjar – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevics (Tischler, 75.), Sallai, Pekár – Lencse (Nagy Zs., 85.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Papp K. (23., 66.), Grgic (öngól, 84.), Hahn (91.), illetve Márkvárt (28.), Tischler (80.)

A hazai pályán veretlen Paksi FC az idegenben még nyeretlen Puskás Akadémiát fogadta az élvonal 14. fordulójában.

Pekár a második percben egy távoli lövéssel tesztelte Molnár kapust, ez adta meg a meccs alaphangulatát. Jó negyed óra telt el a meccsből, amikor Bartha került helyzetbe, de a védők szorításában nem talált kaput. A 23. minutumig kellett várni az első gólra: Bertus szögletét a rövidre berobbanó Papp Kristóf fejelte a kapuba (1-0) – derül ki a paksi klubhonlap tudósításából.

Két percre rá egyenlíthetett volna a Puskás, Lencse középre lőtt büntetőjét azonban Molnár Péter lábbal hárította. Nem sokkal később Márkvárt Dávid cselezgetett a paksi tizenhatos előterében, s mivel nem zavarták, lövésre szánta el magát, ami a jobb alsó sarokban kötött ki (1-1).

A félidő hajrájában újabb csatákat nyert meg Molnár Lencse ellen: a felcsúti támadó előbb lapos lövésével, majd éles szögből leadott löketével sem tudott túljárni a hazai kapus eszén. 1-1-gyel zárult az első félidő.

A második játékrész elején inkább csak a beadások, ívelések jelentettek veszélyt a kapuk előtt, komolyabb helyzet nélkül teltek a percek. Egy óra elteltével aztán egyre aktívabb lett a Paks, aminek a 66. percben meg is lett az eredménye: ismét Bertus adta be a szögletet, Papp pedig menetrendszerűen érkezve bólintott a hálóba (2-1).

A vendégek nem adták fel: a 80. percben a csereként beállt Tischler Patrik egy védelem mögé belőtt labdát vágott a hazai kapuba (2-2). Az elmúlt hetekben a Paks rendre bizonyította, az utolsó percekben is képes a javára fordítani a meccset, és így lett most is, igaz ehhez szerencse is kellett: a 84. percben Bartha fejelt középre egy előreívelt szabadrúgást, a labdát pedig Grgic juttatta fejjel a saját kapujába (3-2). A meccset Hahn közeli szemfüles gólja döntötte el a 91. percben – a vége 4-2.

– A Paks volt a kezdeményező csapat, a Felcsút kivárásra játszott az elején, kontrázni próbált. Volt két hazai helyzet, ami kimaradt, aztán pontrúgásból Papp Kristóf egy szép gólt fejelt. A tizenegyest megfogta a hazai kapus, de rá néhány percre sikerült egyenlítenie a vendég együttesnek. Nem éreztem, hogy ma kikaphat a Paks, azt láttam, hogy a hazaiak kezdeményeznek többet, ezért megérdemelt a siker. Az, hogy már nem először sikerült a hajrában megnyerni egy meccset, a csapat erejét mutatja. Ez mindenkinek az érdeme – a játékosoktól kezdve a szertárosokon át a masszőrön és irodai dolgozókon keresztül mindenki a sikerért dolgozik – mondta a Rangadó.hu szakértője Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője.

Olvasói sztorik